Balıkesir’de eğitim camiasında yapılan çalışmalar ile eğitim alt yapısı güçlenerek geleceğin temelleri sağlam atılmaya devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığının eğitime sunduğu geniş imkanlar doğrultusunda bina güçlendirmesi kararı verilen, inşaatı tamamlanan ve devam eden okullar ile eğitim şehri Balıkesir’in eğitim alt yapısı güçlenerek geleceğin temelleri sağlam atılıyor.

Balıkesir'de yeniden yapımına karar verilen ve yıkımı yapılarak inşaatı devam eden okul ve pansiyon binalarındaki gelişmeler eğitim camiasının yüzünü güldürüyor. Okulların, çocukların hayalleri, umutları ve geleceklerinin yeşerdiği, psikolojik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılandığı öğrenme ortamları olduğu bilinciyle çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Bu kapsamda; Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu ve Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Balıkesir’de sürdürülen eğitim yatırımlarını yerinde inceleyerek gelecekte öğrencilere hizmet olan okulların durumunu değerlendirdi. Ziyaret sırasında Paşaalanı Anaokulu, Naim Süleymanoğlu İlkokulu, Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gezilerek inşaatların ne aşamada olduğu ve bu okulların planlanan açılış tarihleri hakkında detaylı bilgiler alındı.

Balıkesir'de eğitim ailesine kazandırılacak eğitim yatırımları hakkında konuşan Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, "Eğitim, bir ülkenin geleceğini şekillendiren en önemli unsurlardan biridir. Bu noktada Millî Eğitim Bakanlığımızın eğitime sunduğu geniş imkânlar, Sayın Valimizin destekleri, hayırseverlerimiz ve eğitime gönül veren tüm paydaşlarımızla ilimizdeki eğitim kalitesini artırmak adına çalışmaktayız. Çalışmalar neticesinde yeni okullar inşa ediyor, mevcut okullarımızı modernize ediyor ve teknolojik altyapıyı güçlendiriyoruz. Bu yatırımların meyvelerini önümüzdeki yıllarda göreceğimize inanıyorum. Eğitimde fırsat eşitliğini ve öğrencilerimizin potansiyellerini en üst düzeyde kullanabilmelerini sağlamak için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

HABER: SERPİL YILDIZ