İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü Ekipleri, Balıkesir Üniversitesi’nde okuyan öğrencilere güvenli internet kullanımı, madde bağımlılığı ve dolandırıcılık gibi önemli konularda eğitim verdi.

Balıkesir Üniversitesi’nde, yeni eğitim öğretim yılı ile birlikte öğrencilere yönelik bilgilendirme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, üniversiteye yeni başlayan öğrencilere yönelik çeşitli eğitim programları düzenledi.

Eğitimler, öğrencilere madde bağımlılığı, uyuşturucu kullanımının bireyler ve aileler üzerindeki yıkıcı etkileri, güvenli internet kullanımı, dolandırıcılık, yasa dışı bahis ve teknoloji bağımlılığı gibi konular hakkında bilgi verirken Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından sunulan "Narkorehber Gençlik Modülü", gençlerin madde bağımlılığına karşı bilinçlenmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.

Öğrencilere, internetin güvenli kullanımı, dolandırıcılık yöntemleri ve siber suçların etkileri gibi konularda pratik bilgiler sunulduğu eğitimlerde, uyuşturucu maddelerin neden olduğu bağımlılık ve buna bağlı sosyal ve psikolojik sorunlar üzerinde duruldu.

HABER: SERPİL YILDIZ