Karesi Anaokulu’nu ziyaret eden Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, minik öğrencilerle bir araya geldi.

Karesi ilçesinde 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Uyum Haftası Etkinlikleri büyük bir ilgiyle devam ediyor. Bu yıl ilk defa anaokuluna gidecek öğrenciler okullarına bir hafta erken başladı. Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, yeni açılan Karesi Anaokulu'nda uyum haftası etkinliklerine katıldı.

Aileleriyle okula gelen öğrenciler ilk olarak okul bahçesinde toplandı. Görevli öğretmenler tarafından dersliklere alınan öğrencilerden bazıları duygusal anlar yaşadı. İlk kez öğrencilerini karşılayan Karesi Anaokulu, minik öğrencilere sıralarında kendileri için balon ve sürpriz hediyeler hazırladı. Uyum haftası kapsamında okul yönetimi ve öğretmenler velilerle tek tek tanışma fırsatı buldu. Karesi Anaokulu Müdürü Üzeyir Girgin, “Uyum haftası etkinlikleri kapsamında Anasınıfı öğrencilerimiz okulları, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla buluştu. Yeni eğitim öğretim yılında sevgili öğrencilerimize sağlıklı ve başarılı bir yıl dilerim” dedi.

Minik öğrencilerle bir araya gelen Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, “Okula Uyum Haftası Etkinliklerine katılmak önemli. Çocukların yeni bir ortama girdiği ve bu yeni girdiği ortama uyum sağlamasının vakit alacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Her çocuğun uyum sürecinde göstereceği tepkiler ve okula alışma süreleri birbirinden farklı olabilir. Bu durumun normal olduğu unutulmamalıdır. Çocukların ve ailelerin okula uyum süreçlerinin başarılı bir biçimde tamamlanmasında herkes sorumluluklarını titizlikle yerine getirmelidir” dedi.

HABER: HABER MERKEZİ