Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Dr. Ayşe Hümeyra Ökten Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve General Kemal Balıkesir Ortaokulunu ziyaret etti.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, öğretmen, öğrenci ve okul yöneticileriyle bir araya gelmeye devam ediyor. Müdür Demir, okul ziyaretleri kapsamında Karesi ve Altıeylül ilçelerinde yer alan Dr. Ayşe Hümeyra Ökten Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve General Kemal Balıkesir Ortaokulu’nu ziyaret etti.

Müdür Demir, eğitimde yenilikçi yaklaşımlar ve güçlü iletişim ağları oluşturmak adına gerçekleştirdiği ziyaretlerine devam ediyor. Okul öğretmenleri ile bir araya gelen Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, toplantılarda "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu. Müdür Demir, Eğitimde sürdürülebilir başarı, öğretmenlerin sevgi, ilgi ve çabasıyla mümkündür," diyerek öğretmenlerle fikir alışverişinde bulundu. Eğitimde niteliği artırmak ve yenilikçi yaklaşımlar geliştirmek amacıyla bu modelin önemini vurguladı.

Okul ziyaretleri sırasında Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, öğrencilerle birebir sohbet etti ve onların eğitim öğretime dair beklentilerini dinledi. Gözlerindeki ışığın, Türkiye'nin aydınlık geleceğini temsil ettiğini belirten Müdür Demir, "Erdem, Değer, Eylem" ilkelerinin altını çizdi. Bu ilkeler doğrultusunda, "Eğitim sadece bilgi aktarımı değil, aynı zamanda erdemli bireyler yetiştirme sürecidir" ifadelerini kullandı.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, "Erdem, bireyin ahlaki ve etik değerlerini yansıtırken; değerler, toplumun ortak paydasında buluştuğu temel prensipleri ifade eder. Eylem ise bu erdem ve değerlerin günlük hayatta pratiğe dökülmesi anlamına gelir. Eğitimde başarı, sadece akademik başarıyla sınırlı değildir; öğrencileri topluma faydalı, ahlaklı ve bilinçli bireyler olarak yetiştirmek de eğitim sürecinin temel amacıdır" diyerek Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin geleceğin nesillerini nasıl şekillendireceğini anlattı.

Ziyaretlerin sonunda, Müdür Demir, öğretmenlerin gösterdiği emeklerin karşılığını hiçbir teşekkürün karşılayamayacağını belirterek, onların eğitimdeki vazgeçilmez rollerine vurgu yaptı. "Gelecek, birlikte inşa edilecek" diyerek, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti.

HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER