Şehit Mesut Yağan Anaokulu öğrencileri “Okul Öncesi Eğitim Etkinlikleri” kapsamında “Eğlenceli Deneyler” etkinliğine katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığınca okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasını sağlamak, çocuğun hayatındaki önemini ve yerini vurgulamak, ailelerin okul öncesi eğitime yönelik farkındalığını artırmak, öğrenci, okul ve aile iş birliğini yükseltmek amacıyla başlanan "Okul Öncesi Eğitim Etkinlikleri" Karesi ilçesinde büyük bir ilgiyle devam ediyor.

"Okul Öncesi Eğitim Etkinlikleri" kapsamında Şehit Mesut Yağan Anaokulu ve Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi iş birliği ile Bilim Sanat Merkezinde "Eğlenceli Deneyler" adlı etkinlik düzenlendi. Etkinliğe okul idarecileri Fatma Altınsoy, Rabia Özer, Bilim ve Sanat Merkezi Fen Bilgisi Öğretmeni Gamze Özer, Şehit Mesut Yağan Anaokulu öğretmenleri T. Saniye Çoban, Esra Karabulut ile okul öncesi çağında olan öğrenciler ve aileleri katıldı.

Minik öğrenciler "Eğlenceli Deneyler" adlı etkinlikte öğretmenleri eşliğinde ilk defa mikroskopta farklı incelemeler yaparak yaşlarına uygun eğlenceli deneyler yaptı. Minikler bu etkinlik ile merak duygularını, soru sorma, araştırma yapma, potansiyellerini ve keşfetme yeteneklerini geliştirdi.

HABER: SERPİL YILDIZ