Bandırma Cumhuriyet İlkokulu 4/B sınıfı öğrencileri düzenledikleri mezuniyet gecesinde doyasıya eğlendi.

Mezuniyet törenine, öğrencilerin ve velilerin katılımıyla gerçekleşti. Gecenin ilk bölümünde, açılış konuşmaları ve saygı duruşun ardından öğrenciler, Hababam 4/B gösterisiyle sahne aldılar. Mahmut Hoca'nın şaşırtıcı girişi ve Atatürk'ün eşsiz sesiyle Gençliğe Hitabe'nin okunması, duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.

Program devamında, Ada'nın keman performansı ve etkileyici "Hoş Geldiniz Dostlar" şiiri dinleyicileri büyüledi. "Ali ile Hülya" skeci ve Ali Rıza Binboğa'nın seslendirdiği "Öğretmen Öğretti ABC'yi" şarkısıyla gülüp, duygu dolu sahneler yer aldı.

Öğrencilerin veda konuşmaları ve öğretmenlerin motive edici sözleriyle dolu olan gece, "Arkadaş" şarkısı eşliğinde öğrenci-öğretmen kucaklaşmalarıyla sona erdi. Mezuniyet belgelerinin ve pasta kesiminin ardından, "Dünya Düz Mü Yuvarlak Mı?" skeciyle kahkahalar tüm salona yayıldı.

Mezuniyet töreninin sonlarına yaklaşırken 4/B Sınıf öğretmeni Feraye Tilber Açıkgöz, duygu yüklü konuşma gerçekleştirdi. Açıkgöz, "Bir vedanın hüzünlü demlerini yaşıyoruz hep birlikte. Bundan 4 yıl önce öğrencilerimizle yollarımızın, kaderlerimizin buluştuğu o günlerde her biri ürkek birer kelebek gibiydiler. Saf, duru, tertemiz. Bizler o tertemiz sayfalara sadece kitaplardaki bilgileri doldursaydık ve sizleri bugün öyle uğurlasaydık doğru yapmamış olurduk. Biz hata yapmanın hile yapmaktan çok daha onurlu olduğunu, tüm söylediklerinizin doğru olmasını, dürüstlüğü, kazanmak kadar kaybettiğinde rakibini alkışlamanın erdem olduğunu, kazanılan 1 liranın, bulunan 5 liradan daha değerli olduğunu, emeğin ve çalışmanın değerini öğrettik. Başarının iki temele dayandığını ve bunların da gayret ve kendine inanç olduğunu öğrettik. Erdemler denizi o kadar sonsuz ki, biz sizin gönüllerinize bu denizden kendi alabildiğimiz kadar size de verdik. Bugünden sonra yeni okullarınız, yeni öğretmenleriniz olacak. Sizler birer erdem avcısı olun. Herkesten damla damla iyilik ve güzellikleri toplayın. Biz öğretmenleriniz de giden sevdiklerimizin ardından biraz hüzün ama daha çok ümitle sizleri güzel yarınlara uğurluyoruz. Çünkü bizler, bir bahçıvan edasıyla her 4 yılda bir bahçemizi yeni çiçeklerle donatıp onları en güzel şekilde yetiştirip uğurlamaya devam edeceğiz. Sevgili çocuklar, insanları ve canlıları sevin. Sevmek sizi güçlü kılar. İyi bir arkadaş, iyi bir dost olun. Çünkü herkesin bir dosta ihtiyacı vardır. Sizin de olacak. Zorluklar sizi ümitsizliğe sürüklemesin. Kendinize inanın. Başaracağınıza emin olun. Sevgili öğrencilerim, gül çiçeklerim, bir ülkenin geleceği olduğunuzu ve sizden çok şey beklendiğini unutmadan çalışın. Bu konuda hiç şüpheniz olmasın ki biz öğretmenleriniz ve sevgili aileleriniz ihtiyacınız olduğunda yanınızda olacaktır. Sizlere kızdığım, darıldığım zamanlar olmuştur ama sizi çok sevdiğimi sakın unutmayın. Geceniz güzel, geleceğiniz aydınlık olsun!" dedi.

Duygu dolu konuşmanın ardından ortamı neşelendirmek adına Tunç ve Orkestrası'nın muhteşem performansı ve renkli halk dansları ile devam eden gece, unutulmaz anılarla son buldu. Öğrenciler, bu özel günde bir kez daha bir araya gelip hoşça vakit geçirme fırsatını yakaladılar. 4/B sınıfı mezuniyet gecesi, duygu dolu anların yaşandığı, eğlencenin ve mutluluğun bir arada olduğu unutulmaz bir etkinlik oldu.

HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER