Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ), Bandırma Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi’nde ve Gönen Ömer Seyfettin Fen Lisesi’nde düzenlemiş olduğu söyleşide üniversite hayatı hakkında yönetilen soruları cevapladı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, aday öğrencilerin üniversite tercihleri ve kariyer planları konusunda daha bilinçli ve doğru kararlar almalarına katkıda bulunmak ve Üniversite’nin tanıtımını gerçekleştirmek amacıyla lise öğrencileriyle söyleşide yer edindi. Bandırma Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen söyleşiye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ve Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Çağdaş Aktan da katılım sağladı.

Lise öğrencilerinin yoğun ilgisi altında kalan söyleşide konuşmasına gençlerle bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek başlayan Rektör Boz, üniversite tercihi ve meslek seçimi konularında öğrencilere bilgi ve deneyimlerini aktardı. Rektör Boz, "Eğer işinizi severseniz geçim derdiniz olmaz, işinizi sevmezseniz geçiminiz derdiniz olur" diyerek seçtikleri mesleklerin hayatlarının devamını büyük ölçüde etkileyeceğinin de altını çizdi. Söyleşi devamında kendi eğitim ve meslek deneyimlerinden örnekler paylaşan Rektör Boz, soru cevap bölümünde öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtlamayı eksik etmedi.

Aday öğrencilerle düzenlenen buluşmalarda bir diğer durak ise Gönen Ömer Seyfettin Fen Lisesi oldu. 2’inci buluşmada ise Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Çağdaş Aktan ve Kurumsal İletişim Koordinatörlüğünde görevli Öğretim Görevlisi Muhammet Yörübulut katılım gösterdiği söyleşide Üniversite’yi temsil etti. Düzenlenen bu buluşmalar sayesinde liseli aday öğrenciler, üniversite yaşamıyla ilgili merak ettikleri soruları sorma fırsatı buldular.

HABER: BUSE ASLAN