Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Konya ve Burhaniye’den gelen Hacı Mehmet Fevzi Köylü Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerini Türkiye genelinde düzenlenen ‘’Mevlana Çelebi Öğrenci Değişim Programı’’ ile Kocaseyit Anıt Mezarını, Kahraman Seyit Onbaşı’na ziyaret düzenledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesinde Türkiye genelinde ürütülen ‘’Mevlana Çelebi Öğrenci Değişim Programı’’ bu seferde Burhaniye Hacı Mehmet Fevzi Köylü Anadolu İmam Hatip Lisesinin ev sahipliğinde Konya ilinden gelen Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi eşliğinde düzenlendi.

Liseli öğrenciler, Kocaseyit Anıt Mezarını ve Kahraman Seyit Onbaşı’nın kabrini ziyaret ederek dualarını okuyup andılar ve tarihine adını altın harflerle yazdırmış bir kahramanın kabrinin korunmuş olmasından memnuniyet duyduklarını da dile getirmeyi eksik etmediler. Ziyaretlerinden hatıra izi bırakmak isteyen öğrenciler bunun en faydalı yol olacaklarını düşündükleri fidan dikimiyle amaçlarını gerçekleştirdi. Havran Belediyesi ayrıca Milli ve manevi değerlere gençler tarafından sahip çıkılmasına vesile olan bu projeyi gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanlığına, proje kapsamında katkıda bulunan, yer edinen öğretmenlere ve kıymetli misafir öğrencilere de teşekkürlerini etti.

HABER: SERMİN ASLAN