Nazende Kurşun Anaokulu’nda “Okul Öncesi Etkinlikleri” kapsamında kahve ile boyama ve çiçek dikimi yapıldı.

Okul Öncesi eğitimde okullaşma oranlarını arttırmak ve çocukların potansiyelini keşfetmelerine yardımcı olmak amacıyla düzenlenen "Okul Öncesi Etkinlikleri” kapsamında program düzenlendi. Programa, Balıkesir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şükran Büyükhan, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Aileler ve öğrenciler katılım sağladı.

Kahve ile boyama ve çiçek dikimi yapılan etkinlikte öğrenciler neşeli ve renkli bir gün geçirme fırsatı bulurken, değerlerimizi gelecek nesillere aktararak kültürümüzü yaşatmanın önemli bir parçası olan geleneksel çocuk oyunlarına da yer verildi. Etkinlik sırasında okulun fiziki koşullarının tanıtımı ve Okul Öncesi Eğitimle ilgili bilgilendirme yapılarak öğrenci ve veliler hem eğitici hem de keyifli anlar yaşadı.

Balıkesir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şükran Büyükhan, etkinlikte yaptığı konuşmada; “Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan okul öncesi etkinliklerinin öğrencilerimiz açısından yararlarının pek çok olduğunu vurgulayarak "Geleceğimizi emanet edeceğimiz bugünün çocuklarını eğitimin ilk kademesine en iyi ve verimli bir şekilde hazırlayarak öğrenme süreçlerini zenginleştirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, etkinliklerde emeği geçen tüm öğretmenlere ve okul yönetimine teşekkür etti ve bu tür programların yaygınlaşmasını temenni etti. Etkinlik gelen misafirlere kahve ikramı ile son buldu.

HABER: SERPİL YILDIZ