12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası kapsamında Balıkesir Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlikte hemşirelerin önemine vurgu yapıldı.

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası kapsamında bir etkinlik düzenlendi.

BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Malazgirt konferans salonundaki etkinliğe; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay, İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Birimi, BAÜN klinik hemşireleri ve Hemşirelik Bölümü öğrencileri katıldı.

Açılış konuşmalarını Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Ergün ve Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sibel Karaca Sivrikaya’nın yaptığı etkinlikte; Hemşirelik Bölümü akademisyenlerinden Doç. Dr. Hale Tosun tarafından Uluslararası Hemşireler Konseyi-2024 teması “Bizim Hemşirelerimiz Bizim Geleceğimiz: Bakımın Ekonomik Gücü”, Hemşirelik Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Arzu Tuna tarafından “Geçmişten Günümüze Hemşirelik” ve Türk Hemşireler Derneği Balıkesir İl Temsilcisi Hemşire Yıldız Aktaş tarafından da “Hemşirelikte Örgütlenmenin Bakıma Etkisi” konulu sunumlar gerçekleştirdi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri tarafından müzik dinletisinin de gerçekleştirildiği etkinlik, konuşmacılara teşekkür belgesi takdiminin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

 

HABER: BUSE ASLAN