İzge Engelli Derneği ile üniversite öğrencilerinin iş birliğiyle Erdek Meslek Yüksekokulu Kamp Yerleşkesi’nde "Bahar Buluşması" etkinliği gerçekleştirildi.

Bandırma Belediyesi Meclis Üyeleri Elif Didem Çidem, Vedat Demir, Bandırma AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Fatih Tambatar ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Engelsiz Yaşam Merkezi Koordinatörü Eda Özcan katılımıyla renklenen etkinlikte özel bireyler, çeşitli yarışmalar ve açık hava etkinlikleriyle gönüllerince eğlendi.

İzge Engelli Derneği kurucu üyelerinden Nail Yurdusev, "Derneğimiz 3 Mayıs 2024 tarihinde kuruldu. Kısa sürede kurulan derneğimiz kurucu üyeleri dışında resmi kaydımız yok ama ilgi oldukça fazla, aile olarak büyüyeceğiz. İzge Engelli Derneği, Bandırma'da kurulan bir dernek ve engellerin temel mücadelesine dayanıyor. Engelli bireylerin toplum içindeki varlıklarının savunucusu olacağız. Tüm alandaki ihtiyaçlarını gidermek için belli plan ve projelerimiz var. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğrencilerinin katılımıyla derneğimizin ilk farkındalık etkinliğini bahar buluşması ile gerçekleştirdik. Üniversite öğrencileriyle gerçekleştirdiğimiz etkinlik, bir bahara merhaba etkinliği diyebiliriz. Özel gereksinimli bireylerin ailelerinden ve gönüllü bireylerden ciddi destek aldık. Çıktığımız bu yolda büyük projelerle hayatın dışında kalmış annelerimizi ve özel gereksinimli evlatlarımızı tekrar hayata kattık. Özel gereksinimli bireylerin sosyal hayatta karşılaştıkları sorunları fark etmeleri için böyle bir organizasyon gerçekleştirdik. İzge'nin anlamı, güneşin ışınlarının gözle görülen ve görülemeyen renklerinin tümü anlamına gelmektedir. Herkes bu ışıkları görmeli, ilerlemeli diyoruz ve onun için böyle bir yola çıktık" dedi.

Konuşmaların ardından çeşitli gösterilerin sunulduğu etkinlikte engelli vatandaşlar gönüllerince eğlenme fırsatı buldu. Programın sonunda öğrencilere katılım belgeleri takdim edildi.

HABER: HABER MERKEZİ