Anayasa’nın 3.maddesinde yer alan Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü ifadesinin değiştirilmesi gerektiği hakkında açıklamalarda bulunan Numan Kurtulmuş hakkında Eğitim – İş Balıkesir Şubesi suç duyurusunda bulundu.

Balıkesir Adliyesi’nde konu ile ilgili suç duyurusunda bulunan Eğitim – İş Balıkesir Şubesi; ardından basın açıklaması gerçekleştirdi.

Gerçekleştirdikleri basın açıklamasında ilk olarak konuyu kamuoyuna anlatan Eğitim – İş Balıkesir Şube Başkanı Yakup Tekin Efe: “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkelerine ve Anayasamızın değiştirilemez maddelerine yönelik saldırılar asla kabul edilemez. Numan Kurtulmuş’un Anayasa’nın 3. maddesinde yer alan "Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü" ifadesinin değiştirilmesi gerektiğine dair açıklamaları, Cumhuriyetimize ve aynı zamanda anayasal düzenimize doğrudan bir saldırıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş ilkelerinin ve Anayasası'nın yok sayıldığı, değişmez hükümlerinin tartışmaya açıldığı bir sistem Cumhuriyet değil, meşrutiyettir! Bugün bu sistemin güncel adı, ‘şahsım devletidir!’" dedi.

CUMHURİYETİN TEMELLERİNİ SARSMAYA YÖNELİK HER GİRİŞİM
ÜLKENİN BAĞIMSIZLIĞINA YAPILAN SALDIRIDIR

Sözlerinin devamında Başkan Efe, Cumhuriyetin temellerini sarsmaya yönelik her girişimin ülkenin bağımsızlığına yapılan bir saldırı olduğunu ifade ederek şu sözlere yer verdi: “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı tartışmaya cüret edenler, "şahsım devleti" yaratanlar ve onlara destek olanlardır! Meclis temsiliyetinin, halkın iradesinin yok edildiği bu sistemin savunucuları, Cumhuriyet’in kazanımlarını yıkmak için adım atmaktadır. Ancak şunu unutmamalılar: Bu ulusun geçmişi, bağımsızlık mücadelesiyle, Cumhuriyet’le ve Atatürk devrimleriyle yoğrulmuştur. Cumhuriyetin temellerini sarsmaya yönelik her girişim, sadece halkın egemenliğine değil, ülkemizin bağımsızlığına da yapılan bir saldırıdır! Anayasamızın 4. maddesi, bu ülkenin bayrağını, başkentini ve yönetim şeklini koruma altına alırken, bu ilkelerin değiştirilmesinin teklif dahi edilemeyeceğini net bir şekilde belirtmektedir. Bu temellere yönelik saldırılar, yalnızca hukuki değil, tarihsel ve toplumsal bir ihanet anlamına gelir.”

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Numan Kurtulmuş’un yapmış olduğu açıklamalara yönelik suç duyurusunda bulunan Başkan Efe, sözlerini şöyle tamamladı: “Eğitim-İş olarak, Numan Kurtulmuş’un sözlerine karşı, Cumhuriyetimizin temel ilkelerini savunmak ve halkın iradesini korumak için tüm Türkiye’de bugün suç duyurusu dilekçelerimizi veriyor ve Adliye binaları önünde basın açıklamamızı yapıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olarak varlığını koruma yolunda, bu tür saldırılara karşı en sert tepkiyi vermekten asla geri durmayacağız. Şahsım devleti yaratanlar bilsin ki, Cumhuriyet bu topraklarda sonsuza dek yaşayacak, Atatürk’ün devrimleri sarsılmaz bir iradeyle korunacaktır!

HABER: SERMİN ASLAN