Balıkesir Üniversitesi Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu koordinatörlüğünde, İnsansız Hava Aracı Bakım ve Onarımı için çalıştay düzenlendi.

Balıkesir Üniversitesi Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu koordinatörlüğünde, Ulusal Ajans’ın desteği ile Erasmus+ KA220-VET programı çerçevesinde yürütülen “İnsansız Hava Aracı Bakım ve Onarımı İçin Elektromekanik Teknisyenlerin Mesleki Becerilerinin Geliştirilmesi” projesi kapsamında bir çalıştay gerçekleştirildi.

Balıkesir Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Mellis Eğitim Teknolojileri iş birliği ile gerçekleştirilen çalıştaya; Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan, akademisyenler Doç. Dr. Seyhun Durmuş ile Öğr. Gör. Zeki Zürey, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Cafer Türkmen, Öğr. Gör. Dr. Cumali Yaşar, Arş. Gör. Dr. Tülay Dargut Güler, MAYFly Havacılık'tan Elektrik Mühendisi Yasin Çelik, Abdullah Çakıroğlu, Furkan Işıkay, Mellis Eğitim Teknolojilerinden Elif Anda ve teknisyen Fahrettin Gökmen’in yanı sıra; Balıkesir, Çanakkale ve Bursa illerinden İHA konusunda uzman15 akademisyen ve sektör lideri katıldı.

İHA bakım ve onarım alanında çalışacak teknisyenler için meslek standartlarının yükseltilmesi ve alanında uzman bireyler yetiştirilmesinin hedeflendiği çalıştay, Balıkesir Üniversitesi Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan tarafından katılımcılara sertifika verilmesi ile sona erdi.

 

HABER: BUSE ASLAN