15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi 12.sınıf öğrencileriyle bir araya gelen Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, öğrencileri motive etmek amacıyla konuşma yaptı.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Keren ile birlikte 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. 12.Sınıf öğrencilerini motive etmek amacıyla yapılan sınıf ziyaretlerinde Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, öğrencilere hedef belirlemeleri, planlı ve programlı çalışmaları konusunda telkinlerde bulundu.

12.Sınıf öğrencilerine hitaben yaptığı konuşmada Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, şunları söyledi; “Sevgili gençler, istediğiniz yere yerleşmek istiyorsanız mutlaka planlı programlı çalışmalısınız. Çalışma sisteminizi çok iyi biliyorum. Ben kimya öğretmeniyim. Koşu ve maraton başlayacak. Sizin ilk 50 bine girmeniz gerek hedefinizi büyütün. Asla üniversiteyi kazanayım okumak için okuyayım diye düşünmeyin. Yeter ki gayret edin. Emek harcayın. O işin zekâ ile alakası yok emekle alakası var. Bol bol kitap okuyun. Bugün ben okuldaydım ne öğrendim? sorusunu kendinize sorun. Bir katkısı oldu mu bana yoksa gün boyu zaman mı kaybettim. Evdekiler size gel çok ders çalıyorsun bir yemek yiyelim diyorsa siz kazandınız demektir. Öğretmeniniz aferin sana soruyu çok güzel çözdün diyorsa siz kazandınız demektir. Bol bol soru çözün ve sorularla akraba olun. Bakın o zaman ne oluyor göreceksiniz.”

Müdür Demir, sözlerine şöyle devam etti; "Hedefinizi belirlerken sevmediğiniz mesleği tercih etmeyin. Biz hazıra konuyoruz. İş alımı olmayan bölümlere gitmeyin. Hedefinizi yüksek tutun. Telefonunuz zamanınızı çalan en büyük unsur. Bu süreçte sizlere önerim zamanınızı çalan şeylerden uzak durun. Kendinize şu soruyu sorun telefon bana ne kattı. Neler kaybettirdi bana? Sizin yapmanız gereken hedefinizi belirlemek ve ona odaklanmak olmalı. Bu süreçte önceliğimiz iyi bir insan olmak. Annesine, babasına, ülkesine, vatanına ve milletine faydalı bir birey olmak önceliğimiz. Anne babanız yanınızda ihtiyarlayınca onlara öf bile demeyin. Öğretmen de bir anne babadır. Öğretmeniniz de aynı ona karşı hürmetinizi gösterin. Öğretmenlerinize de öf bile demeyin. Hazreti Ali efendimiz buyuruyor ki; 'Bana bir harf öğretenin, 40 yıl kölesi olurum. ' Bir harfe kırk yıl köle olunuyorsa, hayatı öğretenlere nasıl bir vefa duyulur hesap edin. Hem öğretmenlerinizin hem de anne babanızın kıymetini bilen iyi bir birey olun. Bugün anne baba var yarın yok. Bakın benim şu anda ikisi de yok. Bir gün hayatta tek başınıza mücadele edeceksiniz. Sizlerden talebim asla anne babaya öğretmene saygısızlık etmeyin."

Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir, 12. sınıf öğrencilerini ziyaretinin ardından okulun bölümlerini gezerek incelemelerde bulundu.

HABER: HABER MERKEZİ