Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, okul ziyaretlerinde öğretmenlerle bir araya gelerek yeni eğitim öğretim yılı üzerine görüşlerini bildirmeye devam ediyor.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Keren ile birlikte 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi ve Burhan Erdayı Ortaokulunda öğretmenler ile buluştu. Müdür Demir, 2024-2025 eğitim öğretim yılı eğitim öğretim sürecindeki değişimler, yenilikler ve "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" konularında öğretmenler ile görüştü.

Öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmasında Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, "Değerli arkadaşlar Balıkesir'de 74 okulun güçlendirilmesi yapıldı. Bir tek öğrencimizin zarar görmesini istemeyiz. Deprem bölgesinde yaşıyorsak gerekli tedbirleri ne yapılması gerekiyorsa alırız, alacağız. Bu süreçte tabiki zorluklar yaşadınız. Ancak çocukların güvenliği sizlerin güvenliği ilk önceliğimiz. Bizim malzememiz insan biz insan yetiştiriyoruz. Bunun ücreti olmaz. Bizim için önemli olan insan. Hz. Ömer'in 'Yanlış yaptığımızda bizi uyarmazsanız sizde hayır yoktur. Uyardığınız halde sizi dinlemezsek bizde hayır yoktur.' sözü var. Birbirimizi uyaracağız ve daha iyiye ulaşacağız. Bizim mesleğimiz parayla ölçülecek bir meslek değil. Anne babaları sürece katmaya çalışalım. Veli akademileri projesine devam edecegiz. Veli olmazsa bu iş sadece bizimle olmaz" ifadelerini kullandı.

Müdür Demir konuşmasına şu şekilde devam etti; "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"nde 10 yılların emeği var. Modelin temelinde ahlak var, erdem var. Sayın Bakanımız 10 yıldır bu müfredat için çalışıyor. Müfredatla ilgili bütün değişiklikleri eskiden akademisyenler yapıyordu. Denemediğimiz müfredat kalmadı. Biz kendi müfredatımızı kendimiz yapalım. Tüm öğretmenlerimizin önerileri dikkate alındı. Müfredat için görüş ve önerilerin yüzde 58'i öğretmenlerden, yüzde 42'si ise diğer paydaşlardan geldi. Tüm süreçlerinde yer aldığımız bu müfredat bizim müfredatımız. Bizim çocuklarımızın kamburunu yıkan bir müfredat ortaya çıktı, sadeleştirme yapıldı.Bir çocuğumuz zeki olabilir bir diğeri farklı olabilir. Sınavlarla kendi çocuklarımızın ömrünü harcadık. Öğrencimize kaldıramayacağı yükü niye yüklüyoruz? Biz ilkokuldan itibaren öğrencilerimizin çocukluğunu bitiriyoruz. Sadece akademik başarıya odaklanmak hata olur. Ahlak, erdem, milli ve manevi değerler, saygı, sevgi, önce insan olmak, vatanına milletine, annesine babasına faydalı bir insan yetiştirmek temelimiz bu. Değerli arkadaşlar, bu ülke çok şey kaybetti. Emek veren biziz. Pazartesi ilk dersimiz neydi? "İlk Ders: Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi". Yarın ülkemize saldırı olduğunda gruplaşmalar kutuplaşmalar aranmayacak. Hepimiz aynı gemideyiz. Bu işin kahramanı biz öğretmenleriz. Önyargıları yıkmamız lazım. Çocuklarımıza daha güçlü bir ülke daha erdemli insanların olduğu bir ülke bırakacağız. Bunun için hep beraber mücadele etmemiz lazım. Farklılıklarımız olabilir ancak saygı duymamız lazım. Kimseyi ötekileştirmeden gurur, kibir olmadan çalışmaya devam edeceğiz."

Ziyaret sonunda Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, öğretmenlere özverili çalışmaları için teşekkür etti.

HABER: HABER MERKEZİ