Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar üzere Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'ni (BANÜ) ziyaret ederek değerlendirmelerde bulundu.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz ve üniversite yönetimi tarafından karşılanan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Rektörlük Makamında ağırlandı.

Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitenin senato toplantısına katılarak akademik yöneticilerle bir araya geldi. Toplantıda YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Naci Gündoğan, Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu ve Prof. Dr. Hüseyin Karaman da yer aldı. Özvar, üniversitenin genel durumu, akademik başarıları ve geleceğe yönelik hedefleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Üniversitenin güçlü yönleri ve geliştirilmesi gereken alanlar üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Özvar, üniversitelerin ülkenin en büyük beşeri sermayesini şekillendirdiğini ve bu sorumlulukla hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Toplantının ardından Denizcilik Fakültesi'ni ziyaret eden Özvar, laboratuvarlar ve simülatörlerde incelemelerde bulundu. Denizcilik Fakültesi öğrencileri ve akademisyenleriyle sohbet eden Özvar, İstanbul Boğazı'nda seyretmekte olan bir yük gemisinin simülasyon kaptanlığını yaptı. Bugünün Denizcilik ve Kabotaj Bayramı olduğunu belirten Özvar, denizlerin önemine dikkat çekti. Rektör Boz, Özvar’a gemi kaptanı şapkası hediye etti.

 

Tıp Fakültesi ve laboratuvarlarını da gezen Özvar, akademisyenlerden bilgi aldı. Ardından, uluslararası misafir öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti. Günün anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından Özvar, üniversiteden ayrıldı.

 

Haber: Buse ASLAN