Bandırma’da 2023-2024 Eğitim Öğretim Ulusal ve Uluslararası Sportif, Bilimsel, Sosyal ve Kültürel alanlarda Dünya ve Türkiye birinciliği alan öğrenci ve öğretmenler ödüllendirildi.

2023-2024 Eğitim Öğretim Ulusal ve Uluslararası Sportif, Bilimsel, Sosyal ve Kültürel alanlarda Dünya ve Türkiye birinciliği alarak Bandırma’yı gururlandıran öğrenciler ve danışman öğretmenler, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, protokol üyeleri, okul yöneticileri ve velilerin katılımları ile gerçekleştirilen törenle ödüllendirildi.

Şehir Mehmet Günenç Anadolu Lisesi Öğrencisi R.Uçarhaytar, Dünya Kick Boks Organizasyonlar Birliği tarafından 15-19 Mayıs 2024 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen müsabakada 70 kilo kızlar kategorisinde Dünya Şampiyonu olarak altın madalya kazanmıştır. Ayrıca öğrenci danışman öğretmenleri H. Karasakal eşliğinde D. Ulaş, E. Demirkıran, E. Aydoğan coğrafya alanında Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi öğrencileri 21-24 Mayıs tarihleri arasında Sakarya'da Okul Sporları kapsamında düzenlenen Türkiye Şampiyonasında, Türkiye şampiyonu olarak altın madalya almıştır.

Bu yıl 55.'si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Bandırma Anadolu Lisesi öğrencileri danışman öğretmenleri H. Karasakal eşliğinde D. Ulaş, E. Demirkıran, E. Aydoğan coğrafya alanında Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi öğrencileri A. BİRİNCİ ve E. Kocabaş' ı ve proje danışman öğretmeni Z. Yılmaz eşliğinde Türkiye 1.' si olmuşlardır. Öğrencilere ödülleri Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal tarafından takdim edildi.

Jandarma Genel Komutanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen "Kanun Ordusu Jandarma 185 Yaşında" konulu şiir yarışmasında İl 1.'si olan Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi öğrencisi E. Üçkan'a ödülünü Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Tunç, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen trafik güvenliği ile ilgili "1 Kural 1 Hayat" konulu anı yarışmasında İl 1.'si olan Yaman Egeli Ortaokulu öğrencisi N. Demir'e ödülünü İlçe Emniyet Müdür Mesut Demirdaş takdim etti.

Bu yıl ilk olarak Karabük Üniversitesi tarafından  düzenlenen Sosyalfest Kişisel Gelişim Sosyal Model Tasarım yarışmasında  Türkiye 1.'si olan Ali Öztaylan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Z. Albayrak, H. A. Düzgün danışman öğretmenleri M. Yılmaz ile TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Sosyoloji alanında bu yıl Türkiye 3.'si olan Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi öğrencileri S. Metin, D. Dinç, T. Balkan ve danışman öğretmenleri Z. Y. Bodur' a ödülleri  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aslan tarafından takdim edildi.

HABER: SERPİL YILDIZ