Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ), "Temiz Enerji Kullanımı ve Ekonomik Büyüme" hedefine katkı sağlamak amacıyla “Yenilenebilir Enerji Kullanımı Garantili Elektrik Enerjisi Tedarik Anlaşması” imzaladı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ) Üniversite’nin kullandığı enerji sarfiyatı ve fatura giderlerini düşürmeyi amaçlayarak “Yenilenebilir Enerji Kullanımı Garantili Elektrik Enerjisi Tedarik Anlaşması” imzaladı. Anlaşma kapsamında BANÜ, uluslararası geçerliliğe sahip I-REC (International Renewable Energy Certificate) sertifikası almaya hak kazandı. Yenilenebilir enerji kaynaklarını tercih ettiğini şeffaf bir şekilde belgelemiş, sürdürülebilir enerji kullanımına verdiği önemi ve çevresel sorumluluğunu bir kez daha kanıtlamıştır. I-REC sertifikası, enerji santrallerinden üretilerek şebekeye verilen elektriğin yenilenebilir kaynaklardan üretildiğini kanıtlayan bir sertifika olma özelliği taşımaktadır.

Bu anlaşma ile Üniversite, devlet politikalarına paralel olarak yenilenebilir kaynaklardan enerji üretimini yaygınlaştırarak ekonomiye katkıda bulunurken, aynı zamanda Birleşmiş Milletlerin (BM) 17 sürdürülebilir kalkınma hedefinden biri olan "Temiz Enerji Kullanımı ve Ekonomik Büyüme" hedefine katkı sağlayarak çevre dostu bir yaklaşım benimsemiş ve sosyal sorumluluğunu yerine getirmiştir. BANÜ yenilenebilir enerji kaynakları kullanım yolları arayışına devam ediyor.


HABER: SERPİL YILDIZ