Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, 72 ülkeden 2229 uluslararası öğrenci ile 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde kontenjanlarını yüzde 100 doldurdu.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ), 2024-2025 eğitim-öğretim dönemi için uluslararası misafir öğrencilerin tercih ettiği önde gelen üniversiteler arasında yer aldı. 2015 yılında kurulan ve yeni nesil devlet üniversitesi mottosuyla yola çıkan BANÜ, kısa sürede uluslararasılaşma yolunda önemli adımlar attı. Üniversite, bu yıl 5 kıta ve 72 ülkeden toplamda 2229 uluslararası öğrencinin tercihi oldu.

Yerleştirme sürecinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın yurt dışından öğrenci kabul esaslarına uygun olarak, TR-YÖS sınavına öncelik verilmiş, uluslararası sınavlar ve diploma puanları da değerlendirilmiştir. Sonuç olarak, 35 farklı ülkeden yerleşen aday öğrencilerle üniversitenin uluslararası kontenjanları tamamen doldu.

BANÜ, resmi sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, yeni uluslararası öğrencilerine teşekkür ederek, bu gelişmenin üniversite ve öğrenciler için hayırlı olmasını temenni etti. Üniversitenin bu başarısı, uluslararası arenada tanınırlığını artırma yolundaki kararlılığının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

BANÜ EN ÇOK TERCİH EDİLEN ÜNİVERSİTELER ARASINDA                           /B

MEHMETHAN BURAK

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, uluslararası misafir öğrencilerin en çok tercih ettiği üniversiteler arasında yer aldı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, uluslararası misafir öğrencilerin en çok tercih ettiği üniversiteleri arasında yer aldı. 2015 yılında yeni nesil devlet üniversitesi mottosuyla yola çıkan en genç devlet üniversitelerinden biri olan BANÜ, uluslararasılaşma yolunda önemli yol kat ederek bu yıl da Afrika’dan Uzak Doğu’ya, Türkî Cumhuriyetlerden Balkanlara, Amerika’dan ada ülkelerine kadar 5 kıta 72 ülkeden 2229 öğrencinin tercih ettiği üniversite olmayı başardı.

2024-2025 eğitim-öğretim dönemi için yerleştirmelerde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın yurt dışından öğrenci kabulüne ilişkin esaslar çerçevesinde TR-YÖS Sınavına öncelik verilerek uluslararası sınavlar ve diploma puanları da baz alınmış ve yapılan yerleştirme sonuçları neticesinde 35 ülkeden yerleşen aday öğrencilerle kontenjanlar yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldı.

BANÜ resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda ise; “Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Ailesi olarak, yeni uluslararası misafir öğrencilerimize Üniversitemizi tercih ettikleri için teşekkür eder; Üniversitemize, öğrencilerimize ve Yükseköğretim camiasına hayırlı olmasını temenni ederiz” dedi.

 

HABER: SERPİL YILDIZ