2023-2024 eğitim öğretim yılında öğrencilere ücretsiz verilmek üzere Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanarak gönderilen ders kitapları okul sıralarının üzerinde yerini almaya başladı.

Millî Eğitim Bakanlığınca gönderilen ücretsiz ders kitapları Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ulaştırıldı.  Görevliler tarafından hazırlanan kitapların okullara dağıtımı hızlı bir şekilde yapılarak sıraların üzerinde öğrencileri bekliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılında da ücretsiz verilen ders kitaplarını öğrencilerin sıralarına koymak için tüm hazırlıklarını tamamladı.

Tüm kademe ve sınıf seviyesinde hazırlanan ders kitaplarını öğrenci ve öğretmenlerin istifadesine sunan Milli Eğitim Bakanlığı, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince yeni eğitim öğretim dönemi ders kitaplarını öğrenciler için hazır hale getirerek daha şimdiden okullara, sınıflara ulaştırdı.

Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü ve beraberindeki heyet ilçedeki kitap dağıtım merkezleri ile sınıflarda öğrenciler için hazır hale getirilen okullara giderek okul idarecilerinden dağıtımlarla ilgili bildi aldı.

Öğrencilerin geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da ücretsiz ders kitaplarıyla buluştuğunu belirten Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, "Bakanlığımız tarafından gönderilen ücretsiz ders kitapları ilimize ve ilçemize geldi. Bizler de dağıtımlarına başladık. Okul öncesi, ilk, orta ve lise kademelerindeki öğrencilerimiz için gönderilen kitaplar öğrencilerimizin sıralarına şimdiden bırakılmaya başlandı. Tüm öğrencilerimiz okulların 2024-2025 eğitim öğretim yılına başlayacağı ilk günden kitaplarına kavuşmuş olacak. Şimdiden tüm öğrencilerimize, eğitim camiamıza ve velilerimize başarılı bir eğitim öğretim dönemi geçirmelerini temenni ediyorum. Ücretsiz ders kitabı projesinin hayata geçirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasında çok büyük katkısı olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan' a ve Sayın Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin' e şükranlarımı sunuyorum " dedi.

HABER: SERMİN ASLAN