Bandırma’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü nedeniyle Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde etkinlikler gerçekleştirildi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Bandırma’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü dolayısıyla “Bandırma’da Son Kurşun Fotoğraf Sergisi” ve “Bandırma’da Son Kurşun Belgesel Gösterimi” gerçekleştirildi.

Millî Mücadele Dönemi’nde Bandırma’da yaşanan hadiseleri anımsatmak, şehit ve gazilerimizi yâd etmek amacıyla düzenlenen etkinliklere, BANÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, 6. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Esat Çetin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, Genel Sekreteri, BANÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Karayaman, öğrenciler, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Prof. Dr. Aziz Sancar Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliklere, Öğrenci Yaşam Merkezi Fuaye Alanında Rektör Boz, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal ve 6. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Esat Çetin tarafından açılışı yapılan “Bandırma’da Son Kurşun Fotoğraf Sergisi” ile başladı. Millî Mücadele Dönemi’ne ait belge ve fotoğrafların katılımcılarla buluştuğu sergi, öğrenciler ve vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen bir diğer program ise Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle, BANÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyelerinin katkılarıyla Dalgıç Medya tarafından hazırlanan “Bandırma’da Son Kurşun Belgesel Gösterimi” oldu. Prof. Dr. Aziz Sancar Konferans Salonu’nda gösterimi gerçekleştirilen belgesel izleyicilerden büyük beğeni topladı.

 

 

HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER