Balıkesir Üniversitesi ilk kez bir “Avrupa Komisyonu-Brussels-Centralized” bir projede yer almaya hak kazandı.

Balıkesir Üniversitesi ilk kez bir “Avrupa Komisyonu-Brussels-Centralized” bir projede yer almaya hak kazandı. Mesleki Eğitim ve Öğretim (VET) alanında Kapasite Geliştirme (ERASMUS-EDU-2024-CB-VET) programı kapsamında Balıkesir Üniversitesinin ortağı olduğu ve Necatibey Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Teknolojileri Anabilim Dalından Prof. Dr. Mustafa Tuncay Sarıtaş’ın ülke koordinatörlüğünde yer aldığı, “Building BIM Digital Competences” isimli proje 353,075.18 Avro bütçesi ile Avrupa Komisyonu Brüksel-Merkezi tarafından kabul edildi.

Projenin; İspanya’nın Ies Ribeira Do Louro kurumu ile birlikte Balıkesir Üniversitesi, Arnavutluk ve Kosova’daki 2 üniversite ve 2 mesleki eğitim kurumunun inşaat alanında kapasitelerinin geliştirilmelerine mesleki eğitim açısından destek olması hedefleniyor.

Proje hakkında bilgiler veren Prof. Dr. M. Tuncay Sarıtaş, projenin genel amacı olarak Arnavutluk ve Kosova’daki inşaat işgücündeki öğrencilerin ve profesyonellerin becerilerini, Bina Bilgi Modellemesi (BIM) metodolojilerini ve teknolojilerini dahil ederek geliştirmek için bir müfredat ve eğitim materyalleri geliştirmek olduğunu ve proje sayesinde inşaat sektörünün, güvenlik ve çevre düzenlemelerine uyum sağlayarak daha yüksek proje yürütme standartlarına ulaşması ve genel sektör rekabet gücüne ulaşması beklendiğini belirtti. Prof. Dr. M. Tuncay Sarıtaş, Mesleki Eğitim ve Öğretim (VET) programlarına Bina Bilgi Modellemesini (BIM) dahil ederek, stratejik eğitim ve ekonomik kalkınma planlarında belirtilen dijital dönüşüm hedeflerini desteklemeyi amaçlayan projenin, Balıkesir Üniversitesinde ilk kez “AB Kapasite Geliştirme Programı” çerçevesinde gerçekleştirilecek olmasından ve Balıkesir Üniversitesinin Arnavutluk ve Kosova gibi ülkelerdeki kapasite geliştirme programlarına bilgi ve tecrübe transferi yoluyla destek olacağı dolayısıyla önemli ve itibarlı bir proje olduğunu belirtti.

 

 

HABER: BUSE ASLAN