Balıkesir Üniversitesi, kültür ve toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla düzenlediği kitap okuma etkinliğiyle önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. “81 İlde Aynı Anda Kitap Okuyoruz” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlik, gençlerin kitap okuma alışkanlıklarını pekiştirmeyi ve toplumu okuma kültürü konusunda bilinçlendirmeyi amaçlıyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “81 İlde Aynı Anda Kitap Okuyoruz” sloganıyla düzenlenen sosyal farkındalık projesi kapsamında, Balıkesir Üniversitesi’nde eş zamanlı kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik, okuma kültürünün yaygınlaştırılması ve kitap okumanın önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlendi.
Balıkesir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi önünde gerçekleştirilen etkinliğe üniversite akademisyenleri, öğrenciler, Balıkesir İl Halk Kütüphanesi personelleri ve Dr. Ayşe Hümeyra Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri katılım sağladı.
Etkinliğin akademik danışmanlığını Balıkesir Üniversitesi Kütüphane Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Okan Koç üstlendi. Etkinlik süresince Balıkesir İl Halk Kütüphanesi’ne ait gezici kütüphane aracı da kampüste yer aldı ve üniversite öğrencileriyle buluşarak kitaplara erişimi kolaylaştırdı.
Doç. Dr. Okan Koç, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Kütüphane Topluluğu’nun akademik danışmanı olarak böylesine anlamlı bir sosyal sorumluluk projesinde yer almaktan büyük mutluluk duyuyorum. Kitap okuma kültürünün yaygınlaşması, gençlerin düşünsel gelişimi ve toplumsal farkındalığın artması açısından son derece önemli. Öğrencilerimizin bu tür etkinliklere gönülden katılması, geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor.”
Bu anlamlı etkinlik, gençlerin kitapla kurduğu bağı güçlendirmek ve toplumda okuma farkındalığı yaratmak adına önemli bir adım oldu. Balıkesir Üniversitesi, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden öğrencileriyle bu projeye destek vererek, kitap okuma alışkanlığının toplumun tüm kesimlerine yayılması yönünde güçlü bir mesaj verdi.
HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER
Yorum yapın