İmam Birgivi’nin hayatı ve ilmi mirası, Balıkesir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde düzenlenen panelde akademisyenler ve katılımcılar tarafından kapsamlı şekilde değerlendirildi.

Balıkesir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, İmam Birgivi’nin vefatının 451. yılı anısına bir panel düzenledi. “Vefatının 451. Yılında Balıkesirli Bir Alim: İmam Birgivi” başlıklı etkinlik, Hasan Basri Çantay Konferans Salonu’nda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

 

Etkinliğe Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Panelin moderatörlüğünü İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse üstlendi.

 

Panelde, Balıkesir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bayyiğit “İmam Birgivi’nin Hayatı ve Kişiliği”, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkan “İmam Birgivi’nin İlmi Yönü” ve Doç. Dr. Ahmet Ali Çanakçı ise “İmam Birgivi’nin Eğitimciliği” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.

 

Etkinlik, konuşmacılara plaket takdim edilmesi ve anı fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

 

BAÜN’DE “VEFATININ 451. YILINDA BALIKESİRLİ

BİR ALİM: İMAM BİRGİVİ” PANELİ DÜZENLENDİ                                               /D

 

Balıkesir Üniversitesi, İmam Birgivi’nin vefatının 451. yılı anısına düzenlediği panelde, alimin hayatı, ilmi yönü ve eğitimciliği ele alındı.

 

Balıkesir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından; “Vefatının 451. Yılında Balıkesirli Bir Alim: İmam Birgivi” Paneli düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi Hasan Basri Çantay Konferans Salonunda Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan etkinliğe; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl, akademisyenler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse’nin moderatörlüğünü yürüttüğü panelde; BAÜN İlahiyat Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bayyiğit, “İmam Birgivi’nin Hayatı ve Kişiliği”, BAÜN İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkan, “İmam Birgivi’nin İlmi Yönü” ve BAÜN İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Ali Çanakçı da “İmam Birgivi’nin Eğitimciliği” başlıklı konuşma ve sunumlarını gerçekleştirdi.

Etkinlik, konuşmacılara plaket takdiminin ardından anı fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

 

HABER: HABER MERKEZİ