Balıkesir Üniversitesi’nin 32 öğretim üyesi, World Scientist and University Rankings 2024 listesindeki sıralamada yer alma başarısı gösterdi.

Balıkesir Üniversitesi, akademik performans bakış açısından önemli bir başarı daha imza attı. Üniversitenin Akademik Gelişim Koordinatörlüğü tarafından yapılan değerlendirmeye göre, H-Index puanı 20 ve üzeri olan 32 öğretim üyesi, AD Scientific Index'in “World Scientist and University Rankings 2024” listesinde yer almayı başardı. Bu liste, Google Scholar'ın bilim insanlarına dayanarak son altı yıldaki bilimsel performanslarını değerlendiren ilk ve tek çalışma olma özelliğini taşıyor.

 

AD Scientific Index, dünya genelinde 256 ülkede 24.351 üniversite ve 2.400.178 bilim insanını sıralayan kapsamlı bir analiz sistemi. Bilim insanlarının üretkenliğini ve bilimsel katkılarını ön plana çıkarılan bu listede, dergi ve üniversite değerlendirmelerinden seçici olarak bireysel akademik performanslara odaklanıyor. Balıkesir Üniversitesi'nin akademisyenleri, bu küresel değerlendirmede yer alarak uluslararası bilim camiasındaki varlıklarını bir kez daha kanıtlamışlar oldular.

HABER: BUSE ASLAN