Tüm Emeklilerin Sendikası Bandırma Temsilciliği, öğrenciler için bir öğün ücretsiz yemek verilmesi için imza kampanyası başlattı.

Tüm Emeklilerin Sendikası Bandırma Temsilciliği, her 4 çocuktan birinin okula aç gittiğini belirterek öğrencilere bir öğün ücretsiz yemek verilmesi ve okullarda hijyenik koşulların sağlanması için imza kampanyası başlattı. Kampanya, Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Sendika Başkanı Muharrem Malkoç, “Bu ülkede 6,5 milyon çocuk şiddetli yoksulluk içinde. PISA 2022 verilerine göre öğrencilerin yüzde 31’i okuldan önce kahvaltı yapmadığını ifade ediyor. AKP'nin 22 yıllık politikaları, çocuk yoksulluğunu artırdı. Asgari ücret açlık sınırının altında olduğu için evlerdeki çocuklar yetersiz besleniyor. İyi beslenen çocuklar derse aktif katılım sağlarken, yetersiz beslenenler halsiz ve uykulu oluyor,” dedi.

Malkoç, çocukların okulda beslenme sorunu yaşadığını vurgulayarak, “Ekonomik olarak çok zor bir eğitim dönemi başladı. Beslenme saatinde, yiyecek getirmeyen çocuklar utanç yaşıyor. Bazı okullarda sağlıksız gıdalar veriliyor. Okullarda temizlik personeli yok ve veliler temizlikle ilgilenmek zorunda kalıyor. Öğrencilerin içebileceği temiz su yok. Yoksulluk nedeniyle çocuklar okul dışına itiliyor,” ifadelerini kullandı.

Malkoç, son 8 yılda 10 bin çocuk kaybı, cinayet ve istismar vakalarının yaşandığını belirterek, “Geleceğimiz olan çocuklar için en az bir öğün okul yemeği, gıda desteği, temiz içme suyu, hijyenik okullar ve ücretsiz eğitim talep ediyoruz,” dedi.

HABER: HABER MERKEZİ