Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden öğrencilere ve velilere müjde! 1 Temmuz'da başlayacak yaz dönemi kursları ve yaz okulları ile hem akademik eksikler kapanacak hem de yetenekler keşfedilecek. Detaylar için tıklayın!
Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2024-2025 eğitim öğretim yılı yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kursları (DYK) ile yaz okullarının 1 Temmuz’da başlayacağını duyurdu. Kurs ve yaz okulları 31 Ağustos’a kadar devam edecek.
Öğrenciler ve öğretmenler, bulundukları yerleşim yerlerindeki birimlerde yaz dönemi kursları ve yaz okullarına katılabilecek. Yaz dönemi kurslarında öğrenciler, tamamladıkları sınıf seviyesindeki ders programlarını tekrarlayabilecekleri gibi bir üst sınıf seviyesinin programlarını da seçme imkânına sahip olacak.
Yaz okulları ise zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki gelişimi hedefleyen çok yönlü bir yaklaşımla; spor, görsel sanatlar, müzik ve bilişim gibi çeşitli alanlarda kurslar sunacak.
Özellikle 7. sınıf öğrencilerinden hafızlık eğitimine devam edenler ve 8. sınıf öğrencileri, Türkçe, matematik, fen bilimleri, inkılap tarihi, din kültürü ve yabancı dil derslerinden en fazla 6 ders seçebilecek. 12. sınıf öğrencileri ile örgün ve açık ortaöğretim mezunları ise akademik dersler kapsamında en fazla 8 ders tercih edebilecek.
Ayrıca, 2025-2026 eğitim öğretim yılı destekleme ve yetiştirme kursları 1 Eylül 2025’te başlayıp, 12 Haziran 2026’da sona erecek.
HABER: HABER MERKEZİ
Yorum yapın