Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde görev yapan alan öğretmenlerine ‘Ahilik Kültürü ve Girişimcilik Eğitimi” semineri düzenlendi.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde görev yapan alan öğretmenlerine yönelik hizmet içi eğitim kapsamında Balıkesir Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen ‘Ahilik Kültürü ve Girişimcilik Eğitimi” seminerine katıldı.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okullarda atölye ve laboratuvar dersi veren öğretmenlerin katıldığı "Ahilik Kültürü ve Girişimcilik Eğitimi" semineri, 02-04 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi. Seminer, 5 ilçede altı grup halinde düzenlenerek 986 öğretmenin katılımı sağlandı.

Bu eğitim ile öğretmenlerin Ahilik Kültürü'nü ve girişimcilik becerilerini derinlemesine anlamaları, bu bilgileri öğretim süreçlerinde etkin bir şekilde kullanabilmeleri amaçlandı. Eğitim süreci boyunca öğretmenler; Ahilik Kültürü'nün temel ilkeleri, iş ahlakı, dayanışma, dürüstlük ve girişimcilik konularında kapsamlı bilgiye sahip oldu.

"Ahilik Kültürü ve Girişimcilik Eğitimi" seminerinde öğretmenlerle bir araya gelen Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, " Ahilik kültürü, toplumumuzun tarihsel süreçte geliştirdiği önemli değerlerden biridir. Günümüz girişimcilik eğitimlerinde Ahilik prensiplerinin yer alması, gençlerimize hem etik değerlere sahip olmayı hem de başarılı iş insanları olmayı öğretir. Ahilik ilkeleri ışığında yetişen gençlerimizin, iş ahlakı ve toplumsal sorumluluk bilinci yüksek bireyler olarak geleceğin Türkiye'sine katkı sağlayacaklarına inanıyorum” dedi. Seminerin düzenlenmesinde emeği geçen tüm eğitimcilere ve katılım gösteren öğretmenlere teşekkür eden Müdür Demir, "Ahilik kültürü ile yoğrulmuş, girişimci ruhlu gençlerimizle, ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağımıza olan inancım tamdır" ifadelerini kullandı.

HABER: EBRU KANTARLIOĞLU