Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası 17. Ulusal Sağlık ve Hastane İdaresi Kongresi başarıyla tamamlandı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ev sahipliğinde “Sağlık Hizmetlerinde Akılcı Kullanım: Yönetsel Perspektif” temasıyla düzenlenen 7. Uluslararası 17. Ulusal Sağlık ve Hastane İdaresi Kongresi 3’üncü gününde düzenlenen 2 panel ile son buldu.

3 gün süren kongrede, 229’u kayıtlı olmak üzere 300’ün üzerinde katılımcıyı ağırlandı. Toplamda 8 panelde, 28 panelist bilgi ve deneyimlerini paylaşırken; biri hibrit, biri çevrim içi olmak üzere 2 panelde, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Tayvan’dan değerli panelistler yer aldı. Bunlara ek olarak yoğun katılımlı ve çok verimli geçen 2 eğitim semineri de gerçekleşti. Yüz yüze 24 oturumda toplam 114 bildiri, çevrim içi oturumda ise 39 sözel bildiri sunuldu.

“Şehir Hastanelerinde Akılcı Kullanım” konu başlığı ile yapılan ve başkanlığını Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehveş Tarım’ın üstlendiği kongrenin son gününün ilk paneline; Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Doç. Dr. Aziz Ahmet Surel “Şehir Hastanelerinde Tedavi Hizmetleri Yönetimi” başlıklı sunumu, CCN-Sağlık Ankara Bilkent Şehir Hastanesi İşletme Müdürü Begüm Gümgüm “ Şehir Hastaneleri ve Akılcı Kullanım” başlıklı sunumu ve Ankara Bilkent Şehir Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Uğur Cura “Kamu Özel İşbirliği ile Yönetilen Hastanelerde Akılcı İletişim” başlıklı sunumu ile katılım sağladı. Panel sonrasında konuşmacılara gerçekleştirdikleri sunum ile kongreye verdiği değerli katkılardan ötürü Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehveş Tarım tarafından ve panel başkanı hüviyetiyle kongreye yaptığı değerli katkılardan ötürü Prof. Dr. Mehveş Tarım’a Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Afsun Ezel Esatoğlu tarafından teşekkür belgesi, plaket ve Bandırma Vapuru maketi takdim edildi.

“Akılcı Kullanımda Yurtiçi Uygulama Örnekleri” konu başlığı ile yapılan ve başkanlığını Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Akbolat’ın üstlendiği günün ikinci paneline; Özel Bandırma Royal Hastanesi hekimlerinden Opr. Dr. Mustafa Kınaş “IWISH-Sağlık Hizmetlerinde Akıllı İş Akışı Optimizasyonu ve Sezgisel Sistem Etkileşimi” başlıklı sunumu, İstanbul BHT Clinic Tema Hastanesi Yöneticilerinden Tansu Güvensoy ve Adem Kınalı “İstanbul BHT Clinic Tema Hastanesi Akılcı Kullanım İyi Uygulama Örneği” başlıklı sunumları ve Acıbadem Grubu Devlet Teşvikleri Direktör Yardımcısı Dr. İdris Sarıaydın “Sağlık Ekosisteminde Yeni Yaklaşım: Sağlık Hizmet İhracatı ” başlıklı sunumu ile katılım sağladı. Panel sonrasında konuşmacılara gerçekleştirdikleri sunum ile kongreye verdiği değerli katkılardan ötürü Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Akbolat tarafından ve panel başkanı hüviyetiyle kongreye yaptığı değerli katkılardan ötürü Prof. Dr. Mahmut Akbolat’a Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Ağırbaş tarafından teşekkür belgesi, plaket ve Bandırma Vapuru maketi takdim edildi.

Düzenlenen panellerin ardından kongrede yer alan katılımcıların yayınladığı bildiriler arasından en iyileri oluşturulan Bilim Kurulu tarafından seçildi ve Kongre Başkanı Doç. Dr. Gökhan Aba tarafından kendilerine plaket takdiminde bulunuldu. Kongre sonuç bildirgesinin okunmasına müteakip kürsüye çıkan Kongre Başkanı Doç. Dr. Gökhan Aba, teşekkür ve temenni mahiyetindeki konuşmasını gerçekleştirdi. 7. Uluslararası 17. Ulusal Sağlık ve Hastane İdaresi Kongresinin Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde düzenlenmesinin ve kongreye başkanlık yapmaktan onur duyduğunu belirten Doç. Dr. Gökhan Aba, 3 günlük kongre sürecine dair detaylı istatistiki bilgiler paylaştı. Bu ve bundan sonraki tüm kongrelerde yayınlanan bildiri kitaplarının herkes tarafından dijital ortamda ulaşılabilmesini sağlamak üzere bir platform oluşturmayı düşündüğünü belirten Doç. Dr. Gökhan Aba, “ Kongreye sağladığı değerli katkılardan ötürü başta BANÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz olmak üzere tüm BANÜ İdari Birimlerine, Danışma Kurulu Üyelerine, Bilim Kurulu Üyelerine, Kongre Düzenleme Kurulu Üyelerine, büyük çoğunluğu lisans öğrencilerinden oluşan 54 kişilik Organizasyon Komitesi Üyelerine, kongreye sponsorluk desteğinde bulunan firmalara ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Ardından kongreye sponsorluk desteğinde bulunan tüm firmalara, Kongre Başkanı Doç. Dr. Gökhan Aba tarafından teşekkür belgesi takdiminde bulunuldu.

Kongre sonrasında tüm katılımcılara Kuş Cenneti, Son Kurşun Anıtı, BANÜ Denizcilik Müzesi Tarihi Edincik Evleri ve Erdek güzergahında tanıtım gezisi düzenlendi.

 

 

HABER: SENEM İMREN KARACA




KAYNAK: İHA