1. Haberler
  2. Çevre
  3. YÜKSEKOVA’DA MAYIS AYI KIŞ MEVSİMİNİ ARATMIYOR

YÜKSEKOVA’DA MAYIS AYI KIŞ MEVSİMİNİ ARATMIYOR

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde son günlerde yoğun yağışlarla beraber etkili olan soğuk hava kış mevsimini aratmazken, evlerde kaloriferler yeniden yakılmaya başlandı.

featured
0
Paylaş

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde son günlerde yoğun yağışlarla beraber etkili olan soğuk hava kış mevsimini aratmazken, evlerde kaloriferler yeniden yakılmaya başlandı.
Yüksekova’da son bir haftadır sağanak yağış ve yüksek kesimlerde kar yağışı etkisini sürdürüyor. İlçede sağanak yağışla beraber hava sıcaklıkları da hissedilir derecede düşerken, vatandaşlar evlerde yeniden kaloriferlerini yaktılar.

‘Bahar geldi derken, kış yeniden geldi memlekete’
Soğuk havaların etkisiyle binanın kaloriferlerini yakmaya başladığını belirten bina görevlisi Engin Karagöz, ‘Malum mayıs ayındayız ama ne yazık ki sağanak yağış ve soğuk havalar etkisini sürdürüyor. Bizde sıcak havaları beklerken yine kışı aratmayan soğuklar var. Biz de yeniden kalorifer yakmaya başladık. İnşallah kısa sürer bu soğuk havalar’ dedi.

‘Montlarımızı giyerek dışarıya çıktık’
Montlarını giyerek dışarıda oynamak için çıktıklarını belirten Berkay Dağüstü isimli çocuk ise, ‘Bizde dedik bahar geldik sevindik ama yine soğuk havalara denk geldik. Oynamak için arkadaşlarla montlarımızı giyerek çıktık. İnan şu an hava çok soğuk ve bir de yağmur var. Çok etkili oluyor. Evlerin bacaları şu an tütüyor gördüğünüz gibi’ ifadelerini kullandı.

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!