Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü’nce Gönen Mehmet Çanakçı İlkokulu öğrencilerine ormancılık anlatıldı.

Mehmet Çanakçı İlkokulu öğrencilerine doğanın, ormanların güzellikleri anlatıldı ve ormanları korumanın önemi üzerinde duruldu.

Çevre farkındalığını küçük yaşta arttırmak için, ormanla iç içe yaşayan çocuklara çevre ve ağaç bilincinin kazandırılması amacıyla Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü Gönen Orman İşletme Müdürlüğü Gönen Orman İşletme Şefliğince, minik öğrencilere yönelik, ormancılık mesleğinin tanıtıldığı etkinlik düzenlendi.

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü Gönen Orman İşletme Müdürlüğü Gönen Orman İşletme Şefi Ahmet Türken uygulamalı olarak Gönen Mehmet Çanakçı İlkokulu öğrencilerine ormancılık mesleğini anlattı.

Etkinlikte, Gönen Orman İşletme Şefi Ahmet Türken tarafından, Mehmet Çanakçı İlkokulu öğrencilerine orman yangınlarına müdahalede kullanılan arazözler tanıtılarak, yangın söndürme teknikleri ile fidan dikim teknikleri de uygulamalı olarak anlatıldı.

Etkinlik sonrası orman yangınları için çok üzüldüklerini belirten Mehmet Çanakçı İlkokulu öğrencileri, ateş yakmama konusunda kendilerinin dikkat ettiği gibi büyüklerini de uyaracaklarını söylediler.

HABER: SERMİN ASLAN