1. Haberler
  2. Çevre
  3. KARAYAZI’DA ‘TERS LALE’ BULUŞMASI

KARAYAZI’DA ‘TERS LALE’ BULUŞMASI

Erzurum’un Karayazı ilçesinde 'Ters Lale Festivali' için hazırlıklar devam ediyor.

featured
0
Paylaş

Erzurum’un Karayazı ilçesinde ‘Ters Lale Festivali’ için hazırlıklar devam ediyor.
Erzurum’un Karayazı ilçesinde yetişen ters lale ve yöresel etkinliklerin ortak bir noktada buluşması, bu buluşmanın en iyi şekilde tanıtılması ve kültürün her sene boyunca etkin hale getirilmesi için çalışmalar yapılıyor.
Bu amaçla; Karayazı Kaymakamlığı ve Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafında yürütülen ‘Ters Lale Festivali’ önemli bir yer tutuyor. Karayazı ilçesi kırsalında yetişen bölgeye özgü ters laleler, halk arasında ‘Ağlayan Gelin’, ‘Kral Tacı’, ‘Yayla Çanı’ ve ‘Yere Bakan Lale’ olarak da adlandırılıyor. Bu arada 2 bin 352 rakımda baharda açan ve 3 haftalık ömrü olan ters lalelerde gün yüzüne çıktı.

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!