Susurluk Belediyesi, topraklarında ürettikleri buğdaylarla üretilen mamulleri Yerli Malı Haftası’nda çocuklara dağıtarak yerli malının önemine dikkat çekti.

Susurluk Belediyesi, her yıl 12-18 Aralık’ta kutlanan Yerli Malı Haftası’na bu sene farklı bir bakış açısı getirdi. Susurluk’ta üretilen Ata tohumu buğday unundan yapılan simitleri çocuklarla buluşturdu.

75 Kg Ata tohumu buğday ile başladığı yolculukta 13 ton buğday üretimine ulaşan Susurluk Belediyesi, Susurluk Halk Ekmek Fabrikası’nda ata tohumu buğdaydan üretilen ekmek, simit ve unlu mamuller halkın beğenisiyle sofralarda yer bulurken aile ekonomisine de katkı sağlıyor.

Yerli Malı Haftası dolayısıyla Susurluk Belediyesi'nin üretimine topraktan başladığı simitleri çocuklarla buluşturan Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, Yerli Malı Haftası’nı kutlarken yaptığı açıklamalarında şu sözlere yer verdi; “Bu sene çocuklarımıza ikram ettiğimiz simitleri tarlalarımız da ürettiğimiz Ata tohumu buğday unundan yapıldığını biliyor musunuz? Susurluk Belediyesi üretmeye devam ediyor. Yerli Malı Haftası kutlu olsun” dedi.

 

HABER: BUSE ASLAN