Sındırgı Kent Konseyi, yerel sorunlara çözüm üretmek ve demokratik katılımı teşvik etmek için çeşitli çalışma grupları oluşturmayı planlıyor. Belediye Başkanı Serkan Sak, ortak akıl ile geleceğe yönelik projelerin geliştirilmesine vurgu yaptı.

Sındırgı Belediyesi, hemşehrilik bilincini artırmak ve sosyal yardımlaşma ile dayanışmayı güçlendirmek amacıyla Sındırgı Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı düzenledi. Toplantı, Sındırgı'nın yerel sorunlarına çözüm üretmek ve kentteki sosyal yapıyı güçlendirmek için önemli bir platform oluşturdu.

DİVAN BAŞKANLIĞINA ÖZDEN SEÇİLDİ

Toplantıda divan başkanlığını, Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Sevinç Baykan Özden üstlendi. Genel kurulda, Sındırgı Kent Konseyi Başkanlığına oy birliğiyle Dr. Öğr. Üyesi Esat Saçkes seçildi. Bu gelişme, Sındırgı’nın geleceği açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi. Toplantının ana hedefleri arasında yönetişim ve katılımı teşvik etmek, çözümde ortak akıl ilkelerini benimsemek yer aldı. Sındırgı Kent Konseyi, kurulacak çeşitli çalışma grupları ile ilçenin kalkınmasına katkı sağlamayı amaçlıyor. Bu gruplar aracılığıyla, Sındırgı’nın geleceği için önemli fikirlerin paylaşılması bekleniyor.

BAŞKAN SAK: "ORTAK AKIL İLE ÇALIŞACAĞIZ"

Genel kurulda konuşan Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, “Ortak görüş ve ortak akıl bizim için önemlidir. Sındırgı’nın sorunlarını birlikte çözerek kenti geleceğe taşıyacağız. Aktif bir kent konseyi ile katılımcı belediyeciliği güçlendiriyoruz. Gündem konularını siz belirleyin, biz uygulayalım” dedi.

Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, toplumun çeşitli kesimlerinden gelen görüşlerin, projelerin oluşturulmasında önemli bir rol oynayacağını vurguladı. Kent vizyonu, hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, demokratik katılım ve çözümde ortak ilkelerin hayata geçirilmesi adına çalışmalara devam edileceği belirtildi. Sındırgı Kent Konseyi, bu hedefler doğrultusunda çeşitli sosyal projeler geliştirecek.

Toplantının başlangıcında, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Balıkesir Kent Konseyi Hukuk Müşaviri Avukat Esra Altıntaş Özışıkoğlu, katılımcılara kent konseyi hakkında bilgi verdi. Protokol konuşmalarında ise Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Özden, Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak ve diğer katılımcılar söz aldı.

SİYASET ÜSTÜ BİR YAPI

Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Özden, kent konseyi yapısının siyaset üstü bir platform olduğunu belirterek, “Tüm ilçelerimizle Balıkesir’imizi geliştirmek için var gücümüzle çalışacağız. Kent Konseyi, gönüllülük esasına dayanan bir yapı. Sındırgı, bu bağlamda Kent Konseyi’nin aktif olması yönünde ilk adımı atan yerlerden biridir” ifadelerini kullandı.

Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, Sındırgı’nın sadece bugünün değil, geleceğinin de planlanacağı bir kent konseyi oluşturmanın önemine dikkat çekti. Gençler için sosyal projeler geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Sak, “Amacımız şehrimizin sadece bugününü değil, geleceğini de düşünmektir. Bu süreçte, bilgi ve deneyim sahibi ekiplerin desteğine ihtiyacımız var” dedi.

Başkan Sak, ayrıca, çeşitli kamu kurumlarıyla iş birliği yaparak, vatandaşların yaşam kalitesini artıracak projelerin hayata geçirilmesini hedeflediklerini belirtti.

Sındırgı Kent Konseyi başkanlığına seçilen Esat Saçkes ve yürütme kurulunu tebrik eden Başkan Sak, kentteki projeler hakkında bilgi vererek, Sındırgı’nın geleceği için önemli fikirlerin geliştirileceğine inandığını ifade etti. Genel Kurul Toplantısı, katılımcılarla yapılan aile fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

HABER: SERMİN ASLAN