Savaştepe Öğretmen Okulları Mezunları Derneği Başkanı Ünver Öztekin’in organize ettiği geleneksel mezunlar buluşması Türkiye’nin dört bir yanından değişik yıllarda mezun olan öğrenciler yanı sıra az sayıda Köy Enstitüsü mezunları ve öğretmenlerin katılımıyla yapıldı.

Savaştepe Öğretmen Okulları Mezunları Derneği’nin düzenlediği geleneksel mezunlar buluşması yapıldı. 295 dönümlük okul alanı içerisindeki ulu çınarın altında gerçekleşen mezunlar buluşmasına yoğun bir katılım oldu. Türkiye’nin dört bir yanından değişik yıllarda mezun olanlar ile az sayıda Köy Enstitüsü mezunları ile öğretmenler katıldı.

Mezunlar, yıllarca öğrenci lokali çay ocağında görev yapan Mehmet Çallı’nın kurduğu çay ocağında çay içti, yöresel yemek nohutlu keşkek yedi. Mezunlar okul bando eşliğinde Öğretmen Marşını söyledi. Mezunlar ilçe merkezindeki Atatürk Büstü’ne çelenk sundu, okul müzesini ziyaret etti. Savaştepe Öğretmen Okulu Mezunları Derneği Başkanı Ünver Öztekin, gece OnHan  Termal Otelde yapılan yemek öncesi ise bir konuşma yaptı.

Öztekin; “Birlikte nefesinizi kesecek bir anımız daha olması için derneğimiz yönetimi olarak elimizden gelen çabayı göstermeye çalışıp karşımıza  çıkan engellerle yılmadan yorulmadan mücadele ettik. 2019 yılına kadar geleneksel okul buluşmalarımıza konaklamalı olarak okulumuzda gerçekleştirmekteydik. Ne yazık ki hiç istenmeyen yıkımların ne kadar hatalı olduğu gün yüzüne çıkmakta. 2014 yılında Anadolu Öğretmen liseleri kapandıktan sonra Okulumuzda en uygun statüde bir eğitim öğretim yuvasının olması için dernek yönetimi olarak çok yoğun çaba sarf ettik Ankara’ya  defalarca gidip geldik ve günlerce kalıp meclisteki milletvekillerimizle, milli eğitim bakanlığında yetkililerle görüşmeler yaptık. Türkiye’de ilk açılan beş mesleki ve teknik Anadolu lisesinden ikinci konumundayız. ARGE merkezinde yabancı dil ağırlıklı ve tarım alanı 1 + 4 yıl eğitim öğretim görecek  okulumuza en uygun statüde olan eğitim kurumunun yaşamasına başlattık.        

2022 yılında mesleki ve teknik Anadolu Lisesi çatısı altında tarım, hayvan sağlığı ve yetiştirildiği, beslenme ve sağlık alanlarıyla eğiti öğretime devam etmekte.

Her yönden mükemmel olan okulumuz aslında yüksek puanlı öğrencilerin tercihi olmasına rağmen kayıt yapımına geldiklerinde okulda ve ilçede konaklama yer olmadığından kayıt yaptırmadan ayrılmaktalar buda eğitim öğretim kalitesini düşürmekte.

Tüm bunların yanında dileğimiz okulumuzda koruma altında olan ulu Çınar ve çevresi, hamam ve çamaşırhane, kavak çeşmesinin bir an önce onarımlarının yapılıp aktif halde gelmesidir. Okulumuzda koruma altında olmayan tüm birimlerin koruma altına alınması için dernek yönetimi olarak Balıkesir mimarlar odası başkanı ve yönetimiyle okulumuza gelinip birimleri birlikte tek tek görülüp incelemelerde bulunmuşlardır. Gerekli çalışmalar devam etmektedir.

Bu kapsamda Balıkesir Mimarlar Odası Başkanı E.Betül Gemalmaz Dikici, yönetimine, ve mimar S.Cengiz Dikiciye teşekkür ediyoruz. Önceki öğrenci yemekhanesinin üst katında bulunan müzenin resmiyete dönüşmesi için çalışmalar devam etmektedir.

Okulumuzdaki gelişmeleri elimizden geldiğince takip etmeye çalışmaktayız. Tabi bazı zaman bilgilere ulaşmamız mümkün olmuyor bize bilgi verilmiyor gizli tutuluyor. Biz sizlerin güvenine  layık olmak için elimizden gelen her türlü çabayı göstermeye çalışmaktayız. Gerek kişisel gerek mesleki yeni ufuklar açan okulumuzu yaşatmaya hep birlikte devam edeceğiz sizlerden güç alan derneğimiz Yaşlanan yuvamıza her ne pahasına olursa olsun elimizdeki imkanları zorlayarak yaşatmak için canlandırmak için gerekli her türlü çabayı göstermeye devam edecektir” dedi.

Buluşma etkinliği mezunların canlı müzik eşliğinde doyasına eğlendiği programla son buldu.

 

HABER: SERMİN ASLAN