Kurtuluş Savaşı döneminde Millî Mücadeleye katkı sağlayan, Kuva-yi Milliyeci Kazım Şanal'ın kalpağı, Kuva-yi Milliye Kütüphanesi'ne bağışlandı.

Bandırma Kent Konseyi Tarih Çalışma Grubu üyelerinden Dr. Ulaş Töre Sivrioğlu'nun büyük dedesi ve Kurtuluş Savaşı'nda "İzmir'e Doğru" gazetesine katkı veren Kuva-yi Milliyeci Kazım Şanal'ın kalpağı, Aydın Ayhan tarafından açılan kütüphanede sergilenecek. Kalpağın ilk halini koruduğu belirtildi.

Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, Prof. Dr. Zeki Çevik ve Dr. Ulaş Töre Sivrioğlu, kalpağı Aydın Ayhan Kitaplığı’na teslim etti. Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, “Bandırma'da Son Kurşun çalışmalarımızda desteğini bizlerden esirgemeyen ve yakında Son Kurşun kitabının son hali yayınlanacak olan Prof. Dr. Zeki Çevik hocamızın da katkılarıyla ilk halini koruyan kalpak; yine Bandırma'da tarih çalışmalarımıza gönüllü katkı sunan ve Kuva-yi Milliye deyince Balıkesir'de ilk akla gelen isimlerden Aydın Ayhan hocamızın kendine ait olan kitaplığında tüm hemşerilerimizin ziyaretine açık olacak. Bandırmamızda gün yüzüne çıkmamış olan Kuva-yi Milliye'yi, Ulusal Kurtuluş Savaşını ve Son Kurşun'u gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktaracağımız müze, kütüphane ve benzeri yapılar önceliğimiz olmalı. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi; Tarih yazmak, tarih yapmak kadar mühimdir. Yazan yapana sadık kalmazsa, değişmeyen hakikat insanlığı şaşırtacak bir mahiyet alır” dedi.

HABER: HABER MERKEZİ