Bandırma Belediyesi, "Enerji Dönüşümü için AB: Batı Balkanlar ve Türkiye'deki Belediye Başkanları Sözleşmesi (EU4ETTR) Projesi" kapsamında MLG (Çok Düzeyli Yönetişim) Platformuna katılarak enerji ve iklim politikalarını geliştirmek için önemli bir adım attı.

Belediye Başkanı Dursun Mirza, Belediye Toplantı Salonu'nda Proje Takım Lideri Daiva Matoniene ile bir araya geldi. Toplantıda, Bandırma Belediyesi'nin MLG Platformuna katılarak enerji ve iklim politikalarını geliştirme yolunda iş birliği yaptığı vurgulandı. EU4ETTR projesi çerçevesinde ülke genelinde MLG Platformlarının kurulmasına ve Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı (SECAP) uygulamasına teknik destek sağlandığı belirtildi.

Toplantıda, bölgede sürdürülebilir enerji çözümlerine geçişi hızlandırmayı ve enerji verimliliğini artırmayı hedefleyen en iyi uygulamalar ve stratejiler ele alındı. Projenin ortak hedefinin, çevre dostu ve sürdürülebilir bir gelecek için belediyeler arasında güçlü bir iş birliği ve bilgi paylaşımı ağı oluşturmak olduğu vurgulandı. Toplantının sonunda Başkan Mirza ve Proje Takım Lideri Daiva Matoniene proje için imzaları attılar.

HABER: HABER MERKEZİ