Balıkesir’in sevilen isimlerinden, hayırsever merhume Müşerref Yırcalı vefatının 40’ıncı gününde ailesinin düzenlediği lokma hayrı ile anıldı.

Balıkesir’in bir dönem sosyal ve kültürel hayatında etkili isimlerden olan, Yırcalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı’nın annesi, merhum iş adamı ve politikacı Sırrı Yırcalı’nın eşi Merhume Müşerref Yırcalı’nın vefatının 40’ıncı günü vesilesiyle Tarihi Tescilli Muharrem Hasbi Koray Un Fabrikası’nda 5 bin kişilik lokma hayrı düzenledi.

Düzenlenen hayra Yırcalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ve eşi Nur Yırcalı, merhume Müşerref Yırcalı’nın torunları Sinan Yırcalı, Sırrı Yırcalı ve Ömer Egeli’nin yanı sıra Yırcalı ailesinin, yakınları ve sevenleri katıldı.

Düzenlenen hayır da konuşan iş insanı Rona Yırcalı; “Bildiğiniz üzere annem 40 gün önce vefat etti. 1922 doğumluydu. Şubat ayında 102 yaşını bitirecekti ama nasip olmadı. Kendisi Cumhuriyet çocuğuydu, Cumhuriyet’ten 1 yıl önce doğmuştu ve bütün hayatı boyunca bir cumhuriyet kızı olarak devam etti. Bugün de aile olarak annemi anmış olduk. Geçtiğimiz gün ziyaret ettik babamla annem yan yana yatıyorlar. İkisini de Allah’a emanet ettik. İkisinin de huzur içinde olmalarını diliyoruz.” Dedi.

Kent içindeki tescilli, tarihi Muharrem Hasbi Koray Un Fabrikasındaki hayra Balıkesirlilerin yoğun ilgi göstermesi sebebiyle dağıtılan lokmalar kısa sürede tükendi.

HABER: HABER MERKEZİ