Bandırma Doğanpınar Mahallesi Camii'nde, Yaz Kur’an Kursu'na katılan öğrenciler için geleneksel hatim programı gerçekleştirildi.

Doğanpınar Mahallesi Camii'nde Kur’an-ı Kerim’i hatim eden altı öğrencinin tilavetleriyle başlayan program, katılımcılara manevi bir atmosfer sundu. Program süresince ilahiler seslendirilirken, farklı dualar eşliğinde duygusal anlar yaşandı. Ayrıca, Doğanpınar Camii'ndeki programa katılan misafirlere imece usulü hazırlanan bin kişilik yemek ikramı yapıldı.

Programa Bandırma İlçe Müftüsü Abdülhamit Pehlivan, Şube Müdürü Tahsin Güleç, Murakıp Osman Tuğrul Bodur ve muhtar da katıldılar. Misafirler, öğrencilerin performanslarını büyük bir ilgiyle izlediler.

Bandırma İlçe Müftüsü Abdülhamit Pehlivan, etkinlikle ilgili olarak şunları söyledi: "Doğanpınar Mahallesi'nde Yaz Kur’an Kursu eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencilerimizle coşkulu bir hatim programı gerçekleştirdik. Kırsal mahallemizde bu tür etkinliklerle eğitimi taçlandırmak bizim için çok değerli. Çocuklarımızın başarıları ve köy halkının desteği mutluluk verici. Bu yıl Yaz Kur’an Kurslarımıza 5 binden fazla kayıt aldık ve katılım oranı oldukça yüksek oldu. Geçtiğimiz hafta '100. Yılda Çocuklarımızla 100 Şenlikte Buluşuyoruz' etkinliğini de General Balcı Çamlığı'nda gerçekleştirdik."

Pehlivan, gençlerin Kur’an eğitimine olan ilgisinin her geçen yıl artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, programa emeği geçen tüm görevlilere teşekkür etti.

HABER: HABER MERKEZİ