Kepsut Belediyesi ilçe genelinde mevsimsel olarak yabani ot temizliği çalışmalarını yürütürken, yeşil alanlarda çim biçme, yabani ot biçimi, ağaç budama, ilaçlama, bakım onarım, sulama, aydınlatma, bitkilendirme gibi çalışmalarını da rutin olarak gerçekleştiriyor. Kepsut Belediyesi’ne bağlı ekipler 7/24 saha çalışmalarını sürdürüyor.

 

Kepsut Belediyesi ilçe genelindeki yeşil alanların bakım ve temizliğini yapmaya devam ediyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen bakım çalışmaları kapsamında ilçe genelindeki park ve yeşil alanlar ile orta ve yan refüjlerin periyodik olarak temizlik ve bakımları yapılıyor.

 

KEPSUT’TA ÇÖP KONTEYNERLERİ TEMİZLENİYOR

Kepsut Belediyesi ilçe genelindeki çöp konteynerlerini ilaçlama ve dezenfekte ederek temizleme aracıyla yıkayarak temizliyor.

Yaz sezonunda oluşabilecek kötü koku ve kirliliğe karşı ilçe genelinde önlemlerin alındığını belirten Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, “Yaz aylarına girilmesi ve sıcakların başlaması ile Kepsut’ta cadde ve sokaklarda çöplerin biriktirildiği konteynerlerin dezenfeksiyon ve temizliğine hız verdik. Halk sağlığını korumak amacıyla belediyemize ait ekiplerimiz yıkama ve dezenfeksiyon aracımızla çöp konteynerlerini, önce deterjanlı su ile yıkıyor, ardından da dezenfeksiyon işlemine tabi tutuyor. Yapılan temizlik çalışması ile ilçedeki çöp konteynerlerinin çevrelerinde oluşabilecek kötü görüntü ve kötü koku yayılmasını önlüyor, sinek ve larva oluşumunu da engelliyoruz. Yaz dönemi boyunca ekiplerimiz temizlik işlemi yapmaya devam edecekler” ifadelerini kullandı.

 

KEPSUT’TA SİVRİSİNEKLERLE ETKİN MÜCADELE

Kepsut Belediyesi ekipleri sivrisineklere karşı ilaçlama çalışmalarını etkin bir şekilde sürdürüyor. Mesire alanları, parklar, çocuk oyun alanları ve yeşil alanlarda da zehirli kenelere karşı düzenli ilaçlama yapılıyor.

Kepsut Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede bulunan çöp konteynerleri ve ızgaralar temizlenerek, ilaçlanmaya devam ediyor. Yaz dönemi ile birlikte sivrisineklerle mücadele kapsamında ilaçlama işlemlerini etkin bir şekilde sürdüren Kepsut Belediyesi ekipleri, belirlenen program dahilinde çalışmalarına devam ediyor. Tüm mahallelerde periyodik olarak görev yapan ekipler, ilçe halkının sağlığı ve huzuru için çalışmalarını sürdürüyor. Kepsut Belediyesi’nin sivrisinek ve diğer uçkunlara yönelik ilaçlamalarına yaz dönemi boyunca aralıksız olarak devam edeceği belirtildi.

 

HABER: SERMİN ASLAN