Bandırma Kadın Dayanışma Derneği’nde yapılan 2.Olağan Genel Kurul’da mevcut Başkan Nilgün Germiyan güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Bandırma Kadın Dayanışma Derneği Genel kurula tek aday olarak katılan mevcut dernek başkanı Nilgün Germiyan, güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Genel kurul, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından, Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Nilgün Germiyan açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Divan Başkanlığına Kudret Akıncı, Başkan Yardımcılığına Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyesi Dr. Tuğçe Karaçay, kâtip üyeliğine ise Fazilet Kırtay seçildi. Genel Kurulda, dernek faaliyetleri ve gelir-gider hesapları okundu, oy birliği ile ibra edilerek kabul edildi. Tek aday olarak seçime giren Nilgün Germiyan, üyelerden tam destek alarak yeniden başkan oldu.

Genel kurulda bir konuşma yapan Başkan Nilgün Germiyan, toplumda kadınların yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, “Toplumda olan bitene seyirci kalmayıp, böyle gitmesin diye yola çıkmış bir avuç mücadeleci kadının sürdürdüğü bu çalışmaları sizlerle paylaşıp, desteğinize talip olacağız. Ama önce neden buna ihtiyaç hissettik, kısa bir hatırlama yapalım mı? Bilmem farkında mıyız, canlılar arasında, kurduğu sosyal örüntü ile bir cinsin diğer cinse öldürücü tahakküm kurduğu tek canlı türüyüz” dedi.

Germiyan, toplumsal cinsiyet eşitliğinin önemine vurgu yaparak, kadınların hakları için mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti. “Kadınlar farkındadır. Gücünden çekinen erkeklerin inşa ettiği cam tavanları kıracak, ücretleri eşitleyecek, kimsenin malı olmayacak, toprağa dönme vakti yaşam döngüsüne uygun zamanda olacaktır. Kadının idealize ettiği bu zamana ulaşmak da bizim gibi düşünenlerin bütünlük içinde yoğun emeği ile en kısa zamanda gerçekleşecektir” dedi.

Germiyan ayrıca, derneğin çalışmalarının, ihtiyaç duyan kadınlara gerekli desteği sağlamak ve toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla devam edeceğini söyledi. Derneğin kuruluş sürecine de değinen Germiyan, “2010 yılında Kent Konseyi Kadın Meclisi kadın cinayetleri konusunda çalışmalar yapmış ve sınırları zorlayarak Kadın Danışma Merkezi kurmuştur. Merkez, daha sonra seçilen bir kent konseyi başkanı tarafından kapatıldı. Biz, orada emek veren kadınlar, bir olup derneğimizi kurduk ve çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. Güven tazeleyen Nilgün Germiyan Kurula destek veren katılımcılara teşekkür edilerek toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

HABER: HABER MERKEZİ