Bandırma Belediyesi 2 ayda 42 milyon 685 bin borcunu azalttı. Belediye Başkanı Dursun Mirza, bundan sonra parasız hizmetlerin yanında paralı hizmetlerinde başlayacağı müjdesini verdi.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Temmuz ayı Belediye Meclis toplantısında belediyenin gelir ve giderleri hakkında bilgiler verdi. Son 2 ayda 42 milyon 685 bin TL borç ödediklerini söyleyen Mirza, firmalara ve kıdem tazminatı olan işçilere ve vergi dairesine önemli ölçüde ödemeler yaptıklarını belirtti.

Başkan Mirza konuşmasında özetle şu ifadelere yer verdi: “33.Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali’ni sponsorlar aracılığıyla yürüttük. 9 milyon 300 bin lira gibi rakama mal oldu. Bu rakamı sponsorlarımız karşıladı ve belediyenin kasasından para çıkmamış oldu.

Göreve geldiğimiz günden buyana 1 ay iki tatil ve bayramlarla geçti. Yani dolu dolu 2 çalışma yaptık. Yaptığımız bu titiz çalışmalar sonucu 181 milyon lira gelir elde ettik. 20 milyon da rezervde paramız var.

Bunun yanında 168 milyon para harcamışız. Önemli olan ise 3 ayda maaşları ödediğimiz gibi 32 milyon 630 bin TL firmalara olan borçları ödedik. Kıdem tazminatı olan 8 işçimize 8 milyonun 4 milyonu ödenmiş. Kalan 4 milyon TL’yi de bu ay sonunda ödeyeceğiz. Yeni vergi dairesine olan borçlarımızdan 1 mil yon 750 bin ödeme yaptık. 1 milyon civarında doğalgaz faturası ödedik. 4 milyon TL elektrik borcumuzun da 2,5 milyon TL’sini ödedik. 550 bin kamulaştırma gideri ödedik. Borç stokumuzdan bakıldığında 42 milyon 685 bin TL gibi bir azalma olmuş.

Belediyeyi döndürülebilir bir hale getirdik. Bundan sonra parasız hizmetlerin yanında paralı işlerde yapmaya başlarız diye düşünüyorum. Çalışan bütün müdürlüklerdeki arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.”

 

 

HABER: EBRU KANTARLIOĞLU