9 günlük Kurban Bayramı tatilinin sonuna gelinirken tatilciler dönüş yolculuğuna başladı.

Bayram tatilini memleketleri ya da tatil beldelerinde geçirenlerin dönüş yolculuğu sürüyor.

Bayramı tatilinin son günleriyle birlikte dönüşe geçen tatilciler, şehirler arası yollarda yoğun bir hareketlilik oluşturdu.

Bayram tatillerini Kuzey Ege'de geçiren ve yaşadıkları kentlere dönmek üzere yola çıkan tatilciler, sabah erken saatlerden itibaren Edremit-Balıkesir-Bursa, Edremit-Çanakkale ve Edremit-İzmir kara yollarında yoğunluk oluşturdu. Araç yoğunluğunun yaşandığı kavşaklarda polis ekipleri önlemlerini artırdı. Ekipler, bazı bölgelerde trafik ışıkları yerine kendileri sürücüleri yönlendirerek trafik akışını sağlıyor.

Edremit, Ayvalık, Gömeç ve Burhaniye ilçelerinden de dönüşe geçen tatilciler İzmir, Çanakkale ve İstanbul güzergahında yoğunla neden oluyor. Sabah saatlerinden itibaren dönüş yolcuğuna başlayan tatilcilerin gün boyu yoğunluğa neden olması öngörülüyor. Özelikle Aydın, İzmir, Manisa ve Körfez bölgesinden İstanbul'a giden binlerce tatilci, en çok Balıkesir-Bursa-İstanbul karayolunda yoğunluk oluşturuyor.

Polis ve Jandarma ekipleri, sürücüleri aşırı hız, takip mesafesi ve hatalı sollama konularında uyarıyor. Ulaşımın aksamaması için çalışmalarını sürdüren polis ve jandarma ekipleri, sürücüleri aşırı hız, takip mesafesi ve hatalı sollama konularında uyarıyor.

 

HABER: SERMİN ASLAN