Darıçukuru ve Gökköy Mahallelerinde düzenlenen köy hayırlarına katılan Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, vatandaşlarla bir araya geldi.

Darıçukuru ve Gökköy Mahallelerinde hayırlara katılan Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, “Düğünlerimiz, cemiyetlerimiz ve göreneklerimiz bizi birbirimize bağlayan önemli geleneklerimizden.”

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, katıldığı köy hayırları ve hıdrellez şenliklerinde vatandaşlarla buluştu.  Başkan Cankul, geçtiğimiz hafta sonu Darıçukuru ve Gökköy Mahallelerinde düzenlenen köy hayırlarına katıldı.

Köy muhtarlarının ev sahipliğinde yapılan hayırlara çevre köylerden de çok sayıda vatandaş katılırken, etkinliklerde misafirlere çeşitli yemekler ikram edildi. Ziyaret ettiği köylerde vatandaşlarla sohbet eden Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, samimi ve güzel bir ortamda gerçekleşen bu tür etkinliklerin, toplumun birlik ve beraberliğine güç kattığını, Türk kültürünü yansıtan gelenek, görenek, töre ve inançların bu tür birlikteliklerle geleceğe taşınacağına inandığını kaydederek; “Bu kültürleri yaşatmak çok önemlidir, bizden sonraki kuşaklara da bunu aktarmak bizim görevimizdir” dedi.

Başkan Cankul, “Düğünlerimiz cemiyetlerimiz ve göreneklerimiz bizi birbirimize bağlayan önemli geleneklerimizden. İlçemizde tüm kırsal mahallelerimiz Hıdırellez zamanı hayırları için bütün bir yıl hazırlık yaparak bu günleri heyecanla bekliyorlar. Darıçukuru mahallemizde katıldığımız Hıdırellez hayrında hemşehrilerimiz misafir ağırlamakta birbirleri ile yarışıyorlar. Gökköy Mahallemizde hemşehrilerimizin düzenlediği hayrın sonunda geleneksel olarak düzenlenen ve bir yıl sonraki hayra katkı için yapılan ihaleye katıldık. Bu güzel birlikteliklerin hiç bitmemesi dileğimiz ile yapılan hayır ve duaların kabul olmasını diliyor, kıymetli hemşehrilerimize göstermiş oldukları misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HABER: SERMİN ASLAN