Bandırma'da aşırı sıcakların ve yoğun araç trafiğinin etkisiyle yolların bozulması sürücülerin tepkisine neden oldu.

Bozulan yolların araçların alt takımlarına zarar verdiğini ve trafik güvenliğini tehdit ettiğini belirten vatandaşlar, Karayolları yetkililerinin bozuk alanlarda acil çalışma başlatmasını istiyor.

Bandırma-Erdek kavşağında 35 dereceyi bulan sıcaklık, asfalt yolların erimesine yol açtı. Araçların geçiş yaptığı yerlerde 10 santimetreye varan çökmeler oluştu. Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü, 146. Şube Şefliği sorumluluğundaki Bandırma-Erdek kavşağındaki yolun acilen tamir edilmesi gerekiyor.

Limandan çıkan ağır tonajlı TIR’ların ağırlığına dayanamayan asfaltta çökmeler meydana geldi. Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında aynı yerde yaşanan benzer sorunlar nedeniyle trafik kazaları ve trafik sıkışmaları yaşanmıştı. Emniyet şeridinin meşgul edilmesi yüzünden geçiş üstünlüğüne sahip araçlar da gecikmişti.

Bandırma-Erdek Kavşağı olarak bilinen ve ağır tonajlı kamyonların, TIR'ların geçiş noktası olan yolun zemininde oluşan bozulmalar hat safhaya ulaştı. Yolu kullanan sürücüler, yoldaki derin çukurlar ve bozulmalara dikkat çekerek, bu kötü manzaranın kazalara davetiye çıkardığını dile getiriyor. Vatandaşlar, yoldaki bozulmaların geçmişte sık 'tesviye' edilerek düzenlendiğini ancak kısa sürede yolun yine aynı kötü hali aldığını vurguluyor. Yolu kullananlar, çukurlar ve tümsekler nedeniyle zor anlar yaşarken, motosiklet sürücüleri daha büyük tehlike yaşıyor. Yolu bilenler yavaşlayıp önlemini alıyor ancak gece bu engebeler görülmüyor. Bu durum trafiği daha da tehlikeli hale getiriyor.

HABER: HABER MERKEZİ