Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Altıeylül Müftülüğü ve Habil Say tarafından Sevim Habil Say Gençlik Merkezi iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol kapsamında kurulan Sevim Habil Say Gençlik Merkezinde ilkokul 2.sınıftan, lise 12. Sınıfa kadar Kuran-ı Kerim ve Bilişim Teknolojileri alanlarında kurs programları oluşturuldu. Burada verilecek eğitimler Altıeylül Müftülüğü ve Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülmekte.

Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen Bilişim Teknolojileri Kursları alanında İlkokul, ortaokul ve düzeyinde kurs modüllerinin incelenerek eğitimlerin daha etkin planlanması ve eğitim içeriklerinin zenginleştirilmesi açısından Bilişim Teknolojileri Kursları Çalıştayı düzenlendi.

Bilişim Teknolojileri Kursları Çalıştayı’na Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Keren ile farklı kurumlarda görev yapan 24 Bilişim Teknolojileri Öğretmeni katıldı. Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Keren, çalıştayın düzenlenmesinde katkı sağlayan öğretmenlere teşekkür ederek, bu çalıştay ile oluşturulacak eğitmen rehberinin 2024-2024 eğitim öğretim yılı kurs planlamalarına büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Öğrencilerin aldıkları robotik kodlama eğitimleri, Milli Eğitim Bakanlığının “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”nde de yer alan 21.yüzyıl becerilerinin erken yaşlardan itibaren kazandırılmasında ve geliştirilmesinde katkı sağlayacaktır dedi.

HABER: SERPİL YILDIZ