Vatandaşlar tarafından Kurban Bayramı nedeniyle bıçak bileme işlemine talep attı.

Kurban kesim ve doğrama, yüzme gibi işlemlerde kullanılan bıçakların önemli olduğunu söyleyen Bıçak Ustası Hüseyin Kürkçü, “Vatandaşlar yapacakları işlemlere göre bıçak kullanırlarsa hem daha hızlı hem de daha güvenli şekilde işlem gerçekleştirirler” dedi.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala bıçak üreticilerinde yoğunluk arttı. Kasaplar, lokantalar, kurban kesimi yapmak isteyen vatandaşlar bıçakçıların kapısını çaldı. Bıçaklara ve bıçak bilenmesine talep normal bir güne oranla iki kat arttı. 30 yıldır esnaflık yapan Bıçak Ustası Hüseyin Kürkçü, normal güne göre talepler artsa da enflasyonun yükselmesi ve gelen zamlar nedeniyle geçen yıla göre bu yıl daha az rağbet olduğuna dikkat çekti. Kürkçü, “Bayram yaklaştığı zaman üretim, satış ve bileme işlemlerinde normal bir güne göre 2-3 kat yoğunluk yaşanıyor. Bizim yoğunluğumuz 2 hafta önce başladı. Bu yoğunluk arife gününe kadar devam ediyor. Normal günlere göre işler yoğunlaşsa da bu yıl geçen yıla göre gelen zamlar dolayısıyla daha az rağbet var” dedi.

Bayram’da kasaplara ve müşterilere en çok et, sıyırma ve kesim bıçağı sattıklarını söyleyen Kürkçü, “Lokanta, kasap ve market ağırlıklı çalışıyoruz. Bayramlarda da eski müşterilerimiz ve kurban kesmek isteyen vatandaşlarımız geliyor. O yüzden her bayram 15 gün önceden yoğunluğumuz başlıyor. Biz hem satış yapıyor hem de bıçak bileme üzerinde çalışıyoruz. En çok et, sıyırma ve kesim bıçağı satıyoruz.  Bir bıçak bileme işlemi de 2-3 dakika sürüyor. Bıçakların keskin ve kaliteli olması gerekiyor. O yüzden işçilik çok önemli. Vatandaşlarımız doğrama, yüzme, parçalama ve sıyırma işlemleri için ayrı özellikte ve ebatta bıçaklar kullanılmalıdır. Yapacakları işlemlere göre bıçak kullanırlarsa hem daha hızlı hem de daha güvenli şekilde işlem gerçekleştirirler” diye konuştu.

HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER