30 Ağustos 6 Eylül kurtuluş günü etkinlikleri kapsamında 75. Yıl Parkında stand açan oda üyeleri Başkan Hasan Yıldız’ın yanındayız mesajı verdi. Stand ücretleri hakkında Başkan Hasan Yıldız’a yönelik eleştirilerin karşısında duran üyeler “Başkanımız Hasan Yıldız’ın yanındayız, Başkanımız yalnız değildir, Hasan Başkanımız oda üyelerinin menfaati noktasında çalışır” dediler.

YÖNETİM KURULU TAM KADRO BAŞKANIN YANINDA

Stand açan üyelere bir destek de Lokantacılar ve Benzerleri Esnaf Sanatkârlar Odası yönetim kurulundan geldi. Başkan Hasan Yıldız’ı ziyaret ederek destek mesajı veren üyelerin yanında yer alan yönetim kurulu üyeleri de “Birlikte mesai harcadığımız Başkanımıza güvenimiz tamdır, daima birlikteyiz ve yanındayız” mesajı geldi.

“HASAN BAŞKANIMIZDAN MEMNUNUZ”

Stand açan oda üyelerinden Kepsut’lu Kardeşler Döner Sahibi Mustafa Karakaya “30 Ağustos 6 Eylül festivalden dolayı toplandık, Hasan Başkanımıza destek için buradayız. Bazı şahısların kendi açısından egosunu tatmin etmek için attığı iftiraya yanıt vermek için geldik. Hasan ustadan memnunuz, kendisi gayet başarılıdır ondan Allah razı olsun” dedi.

“FESTİVAL GAYET GÜZEL GEÇTİ”

Stand açan oda üyelerinden Meşhur Köfteci Hulusi Ayan da “30 Ağustos ve 6 Eylül kutlamaları münasebetiyle yapılan festival dolayısıyla öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Akın, Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli ve Oda Başkanımız Hasan Yıldız’a bize bu imkânları sundukları için teşekkür ediyorum. Hasan başkanımızın çalışmaları bazılarını rahatsız etmiş ki Başkanımıza bazı atıfta bulundular, bizde de kendimize görev edinerek oda binamızda toplandık. Festival gayet güzel geçti, bizim de hoşumuza gitti” dedi.

“USTAMIZIN YANINDAYIZ”

Stand açan oda üyelerinden Cengiz Can da “Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Akın, Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli ve Oda Başkanımız Hasan Yıldız’a teşekkür ediyoruz. Daha öncede stand kurmuştuk bu senede kurduk. Gayet başarılı geçti. Balıkesir Lokantacılar Odası Başkanı Hasan Yıldız’a, ustamızın yanındayız, daima yanındayız” diye konuştu.

“ÖNÜMÜZE BAKIYORUZ, YOLUMUZA BAKIYORUZ

TAM GAZ ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Lokantacılar ve Benzerleri Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Hasan Yıldız da stand açan oda üyelerinin yaptığı anlamlı ziyaretten dolayı teşekkür ederek şunları kaydetti: “Bizler bu makamlardan güç almaya değil güç vermeye geldik. 2002 yılından bu yana odamızın yönetiminde farklı organlarında görev aldım, yöneticilik, başkan vekilliği ve 4 dönemden bu yana da başkanım. Makamlar kalıcı bizler geçiciyiz. Kendimizden emin adımlarla hep yürümeye çalıştık, vizyonumuzu ve misyonumuz gayet iyi biliyoruz. Bize inanan insanlarla pazara kadar değil mezara kadar yolculuğumuz devam edecek. Kentimiz adına farklı platformlarda, farklı illerde zaman zaman Balıkesir’in lezzetlerini var olan ürünlerini tanıtmak amacıyla Ankara’da, İzmir’de, Antalya’da, yarışmalarda ödül aldık. Ankara Kültür Merkezinde düzenlenen Balıkesir Günleri etkinliğinde son derece faydalı işler yaptık. İyi niyetlerle yola çıktığımız yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız ile birlikte bu çalışmaları gerçekleştirdik. 5362 Sayılı kanunlar neyi emrediyorsa ona göre çalışmalarımızı yürütüyoruz. 75. Yıl parkında düzenlediğimiz yemek festivalinde bize destek veren, katkı sağlayan, kıymetli meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum. Biz tek başımıza bir hiçiz. Biz yönetici kadromuzun gücü, esnaflarımızın gücü ile var olma gayretindeyiz. Balıkesir kurtuluş etkinlikleri kapsamında 30 Ağustos ve 6 Eylül günleri arasında 75. Yıl parkında gerçekleşen etkinliklerde bizlerde oda olarak belediye ile beşeri ilişkiler içerisinde standları aldık. Bu standlarda 2 ürün aynı anda aynı yerde olmasın diye özen gösterdik, belediyeden yerleri temin ettik ve 850 üyemize mesaj çekerek stand alıp almayacaklarını sorduk. Müracaatlar neticesinde hazırladığımız sözleşmeyi de kendilerine sunarak durumu anlattık ve kişi başı 12 bin TL stand ücreti talep ettik. Bu rakamın içerisinde 3x3 stand çadırı, elektrik, su, ortak kullanım alanında bulunan masa-sandalye, örtüler ve bizden istenen lezzet yarışması. Bu maliyetleri üyelerimize sunduk ve ödedikleri ücretlerin makbuzlarını kendilerine sunduk. Bu tür etkinliklerde ticaret tam olarak gözetilmez. Burada kültür elçiliği, dayanışma vardır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Akın, Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli’ye de teşekkür ediyorum, kendileri bizlere inandılar, güvendiler ve bizde elimizden gelenin en iyisini yapmak için yola çıktık, sonunda halkımız ve esnafımızın mutlu olduğunu gözlemledik. Şahsıma karşı yapılan sorgulamalar festivalde yer alan üyelerimiz adına rahatsızlık yaratmış ve kendileri bizim yanımızda olduklarını göstererek ziyaret ettiler. Rüzgarların kayalardan alacağız tozdan başka bir şey olmaz. Önümüze bakıyoruz, yolumuza bakıyoruz tam gaz çalışmaya devam edeceğiz.”

HABER: HABER MERKEZİ