Artan orman yangınları sonrası Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak'tan vatandaşlara kritik uyarılar: Ateş yakmayın, izmarit atmayın. Geleceğimiz için sorumluluk hepimizin!

Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, artan orman yangını riski nedeniyle vatandaşları tedbirli olmaya ve doğaya karşı daha duyarlı davranmaya çağırdı. Başkan Sak, yaptığı açıklamada ormanların yalnızca ağaçlardan ibaret olmadığını, aynı zamanda insan hayatı için hayati öneme sahip bir yaşam alanı olduğunu vurguladı.

Yaz aylarında hava sıcaklıklarının yükselmesi ve kuraklık nedeniyle orman yangınlarının riskinin arttığını belirten Sak, vatandaşların bu konuda gerekli önlemleri almasının önemine dikkat çekti. Başkan, özellikle açık alanlarda ateş yakılmaması, anız ve bahçe atıklarının yakılmaması, cam şişe ve sigara izmaritlerinin doğaya atılmaması gerektiğini hatırlattı.

Son günlerde komşu ilçeler Akhisar ve İzmir Seferihisar başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde çıkan orman yangınlarına da değinen Sak, yangınların bir an önce kontrol altına alınmasını temenni etti. Ayrıca, yangınlardan etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Sındırgı Belediye Başkanı, orman yangınlarının doğaya ve insan yaşamına verdiği zararın büyüklüğüne işaret ederek, alınacak küçük önlemlerin büyük felaketleri önleyebileceğini belirtti. Vatandaşların özellikle yaz aylarında ormanlık alanlarda daha dikkatli davranması gerektiğini söyleyen Sak, toplumun tüm kesimlerinin yangın riskine karşı bilinçli ve sorumlu hareket etmesinin önemini vurguladı.

Ayrıca, orman yangınlarının ekosistem üzerindeki olumsuz etkileri ve ekonomik kayıplara da değinen Başkan, bu tür afetlerin önlenmesinde bireysel ve toplumsal duyarlılığın kritik olduğunu kaydetti.

HABER: HABER MERKEZİ