Bandırma 17 Eylül Üniversitesi (BANÜ) 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Lisans ve Önlisans mezunlarına yönelik mezuniyet törenleri düzenlendi. BANÜ Spor Vadisi Kapalı Spor Salonu’nda üç ayrı program olarak gerçekleştirilen mezuniyet törenlerinde öğrenciler, uzun bir eğitim maratonunun ardından kazandıkları başarıları kutladılar.

Mezuniyet törenlerinin ilki; Adalet Meslek Yüksekokulu, Bandırma Meslek Yüksekokulu, Denizcilik Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu mezunlarına yönelik düzenlenen mezuniyet töreni oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende Üniversite Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz tarafından yapılan açış konuşmasının ardından Meslek Yüksekokullarını birincilikle bitiren öğrencilerin tüm mezunlar adına kütüğe plaket çakma seremonisi gerçekleşti. Seremoninin ardından Adalet Meslek Yüksekokulu Adalet Programı öğrencisi Hatice Kara, mezun öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştirdi. Daha sonra dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve tüm mezun öğrencilere mezuniyet anı belgelerinin takdim edildi. Tören, mezun öğrencilerin keplerini havaya atması ve mezuniyet eğlencesinin ardından son buldu.

Mezuniyet törenlerinin ikincisi; İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunlarına yönelik düzenlenen mezuniyet töreni oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende Rektör Prof. Dr. İsmail Boz tarafından yapılan açış konuşmasının ardından Fakülteleri birincilikle bitiren öğrencilerin tüm mezunlar adına kütüğe plaket çakma seremonisi gerçekleşti. Seremoninin ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencisi Sevgül Taş, mezun öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştirdi. Daha sonra dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve tüm mezun öğrencilere mezuniyet anı belgelerinin takdim edildi. Öğrenciler, cüppe ve kepleriyle mezuniyet tören alanını doldururken kıymetli aileleri ve sevdikleri onları gururla ve mutlulukla izledi. Mezuniyet töreni, mezun öğrencilerin kep atma ve toplu fotoğraf çekimleri ile son buldu.

 

Mezuniyet töreninin üçüncüsü; Denizcilik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi mezunlarına yönelik düzenlenen mezuniyet töreni oldu. Törene; Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan, Garnizon Komutan Vekili Hava Piyade Binbaşı Serkant Karaman, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Rektör Prof. Dr. İsmail Boz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Serel, Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ile Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, akademik/idari yöneticiler ve personel, ilçe protokolü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları, öğrenciler ve kıymetli yakınları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende Rektör Prof. Dr. İsmail Boz tarafından mezuniyet töreninin açış konuşması ve protokol konuşmaları gerçekleştirildi. Protokol konuşmalarının ardından 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında, Üniversiteyi ve Fakültesini birincilikle bitiren, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencisi Jawahir Aitemran, mezun öğrenciler adına konuşma gerçekleştirdi. Daha sonra Fakültelerini birincilikle bitiren öğrenciler tüm mezunlar adına kütüğe plaket çakma seremonisi gerçekleşti. Daha sonra dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve tüm mezun öğrencilere mezuniyet anı belgelerinin takdim edildi. Törende yerlerini alan mezun öğrencilerin ve kıymetli yakınlarının büyük heyecan ve coşkusuyla kep atma törenine geçildi. Geri sayımın başlamasıyla beraber heyecanın zirveye çıktığı o anda mezun öğrenciler, hep birlikte keplerini havaya atarak mezuniyet sevincini doyasıya yaşadılar.

 

Mezuniyet törenleri sonunda öğrenciler, hocaları, arkadaşları ve aileleri ile spor vadisinin ve kampüsün birbirinden güzel noktalarında bol bol hatıra fotoğrafı çekerek hayatlarında dönüm noktası olan bu anlarını kayıt altına aldılar.

 

Haber: Buse ASLAN